Duelighedsklubbens maritime årbog 2011

Hvad foregår der her?
På alle hverdage udarbejder Duelighedsklubben en lille samling af links til maritime nyheder, så foreningens medlemmer nemt kan følge med i hvad der sker på havet, i havet og omkring havet.
Disse nyhedsoversigter, som er udarbejdet af Bolette la Cour, har vi valgt at samle i en årbog til glæde for alle med maritime interesser.

Vælg en måned: Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December


03. januar 2011

Thy: Fire ål i rusen kostede 11.000 kroner i bøde og sagsomkostninger
- Sådan skal vi ikke behandle folk! Formanden for Ventres folketingsgruppe, Kristian Jensen fra Herning, går nu ind i sagen om den 69-årige pensionist og fritidsfisker John Larsen fra Thy. John Larsen skal betale næsten 11.000 kroner i bøde og sagsomkostninger, fordi han i sommer fik fire ål i sin ruse i Ove Sø sydvest for Thisted. Ålen var nemlig fredet på det tidspunkt, og desværre for John Larsen kom fiskerikontrollen kom forbi søen, mens han røgtede sine ruser.
Læs mere: http://www.dr.dk/Regioner

Grønlandsk trawler på grund ved Assens
Fyns Politi skal have en samtale med kaptajnen på en grønlandsk hæktrawler, som i lørdags stødte på grund ved kysten nord for Assens. Ifølge vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi i Assens skal samtalen dreje sig om indberetningspligten ved grundstødninger. Trawleren kom i øvrigt fri ved egen kraft og ligger nu ved kaj i Assens Havn.
Kilde: http://www.fyens.dk

To dræbt om bord på græsk tankskib
Kaptajnen og maskinchefen om bord på det græske tankskib Aegean Angel blev torsdag dræbt, da en stor bølge ramte tankskibet i hårdt vejr, mens de to officerer befandt sig på dækket sammen med flere andre, for at inspicere skibet for skader. Tankskibet befandt sig på en position 800 sømil nordøst for Bermuda, på vej fra Estland til Teaxas, da ulykken skete. Førstestyrmanden blev også kvæstet, men hans tilstand betegnes som stabil. En helikopter fra den amerikanske kystvagt har fløjet ham til behandling på et hospital i Bermuda.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Thisted: Skonnerten Jylland
står snart til søs igen

Institutionen Andromeda, der har overtaget Skonnerten Jylland, får nu plads til at tage flere unge ind. I to år har Skonnerten Jylland ligget til kaj i havnen i Thisted, efter at det socialpædagogiske skibsprojekt Fonden Jylland måtte give op på grund af sygdom. Nu kommer skibet ud at sejle igen, denne gang med den selvejende institution Andromeda som rorstyrer. Andromeda, der er et behandlingstilbud for socialt belastede unge og unge med ADHD, er i færd med at overtage den store skonnert for at opgradere institutionens skibsprojekt, som har fungeret siden 1997.
Læs mere: http://nordjyske.dk


Grindsted: Brand i bådehus koster roklubben dyrt

Det var et sørgeligt syn, der mødte medlemmerne af Grindsted Roklub, da de lørdag over middag fik adgang til deres bådehus på Vestre Boulevard i Grindsted. Tre af bådene er ødelagt som følge af en brand nytårsnat. Fyrværkeri er smidt ind gennem en udluftningskanal og har tændt ild inde i bådehuset, der er total sværtet til i sod. Det har kun været et spørgsmål om få minutter, før hele bådehuset og alle bådene var gået op i røg. Klubbens næstformand, Keld Toft, oplyser, at nogle drenge er set løbe væk fra bådehuset ved 17-tiden.
Læs mere: http://www.jv.dk

Erik S. Christensen:
"En værftskrønike - historien om Frederikshavn Værft fra begyndelsen i 1870".

Nu kommer den første samlede fortælling om Frederikshavn Værft, der engang var en af Nordjyllands største og mest kendte arbejdspladser. I næsten 100 år var værftsindustrien en af de absolut vigtigste eksportsektorer i Danmark. Siden bukkede værfterne under et efter et som en følge af konkurrencen fra især fjernøsten. I 1999 kom turen til Frederikshavn Værft, som i sin storhedstid havde over 1500 ansatte. I bogen "En værftskrønike – Historien om Frederikshavn værft fra begyndelsen i 1870" tegnes et indgående portræt af den maritime arbejdsplads. Kronologisk skildres værftets udvikling fra begyndelsen for 140 år siden, hvor pioneren H.V. Buhl skød industrieventyret i gang, og helt frem til i dag, hvor værftsområdet danner ramme om nye, driftige virksomheder. Fortællingen levendegøres af tre ansatte på værftet, som gennem deres historier bringer læserne tæt på livet i dokkerne. Bag værftshegnet herskede en særlig ånd, præget af et fantastisk kammeratskab og en stor stolthed over de teknologiske landvindinger, som blev gjort på stedet. Den dag i dag er de store oceaner fyldt med skibe, der er bygget på Frederikshavn Værft, og som vil krydse de syv verdenshave mange år endnu. Bogens forfatter Erik Christensen er arkivleder ved Bangsbo Museum og har selv arbejdet på værftet som ung og har derfor førstehåndskendskab til værftet. Bogen suppleres af 2 dvd’er med titlerne: "En Værftskrønike", med film- og billedmateriale fra værftets 130-årige historie og "Skibsbyggerne på Danyard - de sidste år 1998-99", en nærgående fortælling optaget af den lokale filmmand Kjeld Andersen.
Kilde: http://www.forlagetnautilus.dk

Strynø-færgen kæmper
Strynø-færgen kæmper i de her dage en hård kamp med ismasserne omkring Strynø - Og i dag har isen for alvor pakket sig omkring færgelejet på Strynø. Det oplyser færgens skipper Steffen Bæk. Strømmen har de seneste dage ført masser af is ind til øen, og det giver altså problemer for den lille færge. Her til formiddag lykkedes det for Steffen Bæk at få færgen sejlet ind til Strynø og få bugseret en gravko ombord. Den skal grave noget af isen væk fra sejlrenden, så færgen kan komme ind og ud.
Læs mere: http://www.dr.dk

Hanstholm: Rikke har styr på havnens skibe
Efter flere år til søs som styrmand er Rikke Pihl Andersen gået i land og er nu havneassistent i Hanstholm. Rikke Pihl Andersen har haft jobbet siden april i år. Hun er en af landets få kvindelige havneassistenter, men det er ikke noget, hun tænker over i det daglige. Hun kan godt lide de ensomme nattevagter, hvor hun er alene "på broen", ligesom hun har været vant til, dengang hun sejlede som styrmand på de store have. Som havneassistent skal man selv kunne føre et skib, og det er også de ansatte på havnekontoret, der fungerer som lods, når det er nødvendigt.
Læs mere: http://nordjyske.dk

Rødvig: Isen pakker sig i havn
De mindste fiskefartøjer er lukket inde i Rødvig, og i det nye år stikker de store nok af til Bornholm. Det er vejret, der bekymrer, for dels har nogle ikke nået at fange deres kvote, dels tyder meteorologernes langtidsprognoser på fortsat frost - kun afbrud af lidt tø her ved nytåret. Dermed er der udsigt til mere is og en længere periode i havn for de mindre fartøjer. Det skaber frygt for en gentagelse af sidste vinter, da flere fartøjer ikke kom på havet de første tre måneder af året. Sådanne udsigter kan få humøret på frysepunktet, så der er næppe tvivl om, at fiskernes nytårsønske er, at vinteren knækker hurtigst muligt.
Læs mere: http://www.sn.dk

Vordingborg: Skib sad fast i isen
Et norsk tanker fra Misje Rederi AS i Bergen sad lørdag fast i isen ud for Ore Strand ved Vordingborg. Skibet fik hjælp af en slæbebåd til at kunne komme fri og videre på skibets færd.
Kilde: http://www.sn.dk

Medlemsmøde for de mindre havne
Danske Havne arrangerer tirsdag den 1. februar et medlemsmøde i Odense for de 21 mindre medlemshavne. Mødet skal finde og formulere de steder, hvor de mindre havne bør have forhold, så de kan udvikle sig som decentrale knudepunkter i netværket af havne. Der vil blive set på havneloven, isbrydning, lodsning, havnetjenester og behov for efteruddannelse. Det er håbet, at de mindre havne tager positivt imod invitationen. Mødet finder sted mellem kl. 10.00-15.00 i Odense Havns mødelokale, Londongade 1, i Odense.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

ESBERN SNARE afvæbnede formodede pirater
Det danske handelsskib ELLY MÆRSK observerede i går under sin passage af Aden Bugten en mistænkelig båd med en del udstyr ombord, der kan anvendes til pirateri. ELLY MÆRSK rapporterede observationen til ESBERN SNARE som ved hjælp af sin helikopter hurtigt fandt den pågældende båd med 6 formodede pirater ombord. De formodede pirater valgte dog i første omgang ikke at standse, hverken på baggrund af røgbøjer, der blev kastet fra helikopteren, eller på baggrund af varselsskud afgivet fra helikopteren. Et enkelt skud i den flygtende båds påhængsmotor bragte dog båden til standsning. Ved ESBERN SNARE’s ankomst blev de formodede pirater tilbageholdt for indsamling af yderligere beviser. De formodede pirater er fortsat tilbageholdt på ESBERN SNARE. Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager efterforsker nu sagen, og har ved et grundlovsforhør i Københavns Byret fået de mistænkte pirater varetægtsfængslet in absentia. Kendelsen om varetægtsfængslingen er kæret til Østre Landsret
Kilde: http://forsvaret.dk

 

04. januar 2011

Bisserup: Isen ødelægger havbrug
Isen har skruet bissen på i Smålandshavet og Karrebæk Bugt. Og det i en grad, at Bisserup Havbrug - landets første, økologisk godkendte havbrug - mere eller mindre er blevet ødelagt. To af havbrugets store bure med havørreder nåede fisker Lars Birger Nielsen fra Bisserup at få tømt for fisk inden jul. Så tog isen imidlertid burene og første dem til havs. De blev fundet af en venlig kollega-fisker, der via Spodsbjerg havn fik trukket dem til Korsør Havn, hvor de nu ligger. - Meteologerne lovede en mildning af vejret mellem jul og nytår. Jeg besluttede derfor, at jeg lige efter nytår ville tømme yderligere to bure for fisk, men det nåede jeg ikke, fortæller Lars Birger Nielsen. Mildningen udeblev - og Lars Birger Nielsens to bure med hver omkring 1.000 fisk blev taget af isen. - Jeg har ingen anelse om, hvor isen har gjort af burene. Det er ikke til at beregne, hvor isen driver dem hen, så jeg har efterlyst dem hos andre fiskere og færge-folk, der meget gerne må ringe til mig, hvis de får øje på dem.
Læs mere: http://www.sn.dk

Hirtshals: Fangede 100 kilo tung mine
Mandag morgen fiskede en kutter fra Hirtshals en 100 kilo tung mine fra krigens tid. Hirtshals Redningsstation blev alarmeret og kontaktede Søværnets Minørkorps fra Kongsøre Kaserne ved Holbæk samt et hold fra Oksbøl. Ved 15 -tiden sejlede redningsbåden Margrethe Gaardbo fra Hirtshals ud til fiskekutteren med minørkorpsets folk, der gik ombord på fartøjet, tjekkede minen og sænkede den tilbage i havet. Dykkere blev derefter sendt ned og fastgjorde sprængstof på minen. Klokken 18.10 i aftes blev minen sprængt. Den blev sprængt så tæt på land, at mange kunne høre det.
Kilde: http://www.tv2nord.dk

Nykøbing Sj: Slæbebåden Rønnen er genopstået
Det kunne have været endestationen, da motoren i den 86-årige slæbebåd Rønnen gav op sidste vinter. Dengang sejlede den for Holbæk Havn. Men stenfisker og havneentreprenør Rasmus Bovin fra Nykøbing ville det anderledes. Han købte Rønnen og reparerede motoren, og foreløbig har Rønnen været ude på en enkelt sejlads fra sin nye plads i Nykøbing.
Læs mere: http://www.nordvestnyt.dk
Se Rønnen på arbejde 2010: http://www.youtube.com


Haderslev: Skib bjærget fra bunden af havnen

Det gode skib Calypso led lørdag aften en krank skæbne. Det røg til bunds i havnebassinet i Haderslev. Ejerne mener, at den skurrende is kan have revet en planke løs. Mandag gik en større bjærgningsaktion i gang, da isen først blev smadret af en stor kran med grabbe på, hvorefter en dykker sank ned for at tøjre skibet. Den medbragte kran var ikke stor nok til at hive skibet op på kajen, men en større blev tilkaldt og op kom Calypso. Det hjælper hende dog ikke stort, for Calypso bliver hugget op hurtigst muligt.
Se billederne: http://www.jv.dk

Isbryderen Stevns skal i dag på Limfjorden.
Planen er, at den skal sejle fra Nykøbing Mors til Løgstør med en båd i kølvandet. Der ligger også en isbryder i vandet ved Hals, men der er ikke planer om, at den skal ud at bryde is i dag.
Kilde: http://www.tv2nord.dk

Yemen: 80 flygtninge frygtes druknet
Hen ved 80 afrikanske emigranter, de fleste fra Etiopien, frygtes omkommet ud for det sydlige Yemen. Det oplyser landets indenrigsministerium. De 80 var på vej i to mindre både, da de blev ramt af hård vind og høje bølger. De to både kæntrede, og de ombordværende faldt over bord. - Vi kender ikke de mange menneskers skæbne. Men redningsfolk er på vej til de to steder, hvor bådene kæntrede, siger en talsmand for kystsikkerheden i Aden.
Læs mere: http://www.dr.dk

Urhavets skræk
Blæksprutterne har drevet deres spil i havene i mere end 500 millioner år. De første blæksprutter boede i et kræmmerhus af kalk med luftkamre, der løftede dem op fra bunden så de kunne jagte og æde de dyr der krøb omkring dernede. Natursyn handler om disse effektive rovdyr, der har overlevet med succes siden tidernes morgen og som stadig er en af de mest effektive og intelligente dyregrupper.
Læs mere og hør udsendelse: http://www.dr.dk


Bornholm: Nytårsaffald ender i havnene

Bornholms Politi beder nu borgerne om at fjerne fyrværkeriaffald og lignende fra snevoldene rundt omkring i byerne. Der køres fortsat sne ud af byerne, og efter en dispensation fra kommunen, så dumpes det i øens havne. - Borgerne henstilles derfor til at give en hånd med i oprydningen, så flasker, fyrværkeri affald og andet affald, der henligger i snemængderne fjernes, før sneen dumpes i havnene. Det vil reducere forureningen i havnene væsentligt, skriver politiet i en pressemeddelelse.
Kilde: http://www.dr.dk

Sne driller i Hasle Havn
I flere dage har Bornholms Regionskommune læsset sne fra gader og stræder af i Hasle Havn. Problemet er bare, at sneen fryser til is hurtigere end saltvandet i havnebassinet og det giver problemer for de 8 tilbageværende både. - De mindre både kan ikke komme igennem. Og det kan vi andre heller ikke hvis frosten fortsætter, siger fiskeskipper Freddy Persson.
Læs mere: http://www.tv2bornholm.dk

København: Aftenmøde om arktisk sejlads
Skibsteknisk Selskab arrangerer i samarbejde med Maritimt Selskab et aftenarrangement i Ingeniørforeningen på Kalvebod Brygge, mandag den 17. januar. På mødet informeres der om aktuelle initiativer omkring arktisk sejlads, såvel praktiske erfaringer som regeldannelsen. Skibstrafikken i farvandene omkring Grønland er stigende. Klimaforandringerne i Arktis har medført en tilbagetrækning af isen særligt i sommerhalvåret. Det giver en stigende interesse for at besøge områder i Grønland med krydstogtskibe - områder som for få år siden ikke var mulige at besejle som følge is. Samtidig har priserne på råstoffer og ikke mindst en langsigtet forventning om mangel på olie og naturgas øget interessen for at kunne udnytte de ressourcer, som findes i de arktiske egne.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Skibsrederne: Vestlige fængsler er win-win for pirater
At sætte somaliske pirater i danske fængsler er kun den næstbedste løsning. Helst skal pirater dømmes og afsone lokalt, i fængsler i eksempelvis Kenya. Det mener rederiforeningens vicedirektør Jan Fritz Hansen. Han er glad for, at de piraterimistænkte nu er tilbageholdt, men den afskrækkende effekt af at afsone i et vestligt luksusfængsel er næppe stor, vurderer han.
Læs mere: http://www.berlingske.dk

Bornholm: Færgerne kan flytte over 300.000 flere rejsende i sommerperioden
Turisterhvervet har supergode muligheder de kommende år, når kapaciteten på færgerne vokser voldsomt. Den nye store hurtigfærge Leonora Christina sejler fra juni i år på Ystad, og Povl Anker øger kapaciteten til Tyskland. Dermed kan færgerne flytte over 300.000 flere rejsende i sommerperioden, fortæller Borholmerfærgens direktør John Steen Mikkelsen.
Læs mere: http://www.dr.dk

Mærsk har varslet om miljøkontrol i 11 år
Mærsk Olie og Gas er blevet beskyldt for at varsle ansatte på boreplatforme om miljøflys kontrolbesøg, og at varslingerne er blevet brugt til at pynte på indberetninger. Men det afviser selskabet i en ny redegørelse. - Der er ikke fundet tegn på snyd eller svindel, siger direktør for Mærsk Olie og Gas, Jakob Thomsen. Af redegørelsen fremgår det, at olieselskabet siden 1999 har varslet medarbejdere på boreplatforme i Nordsøen, når statens miljøfly har været på vej til området. Men det ser Jakob Thomsen ikke noget problem i. - Der er ikke noget ulovligt i at orientere medarbejdere. For os har det været en god praksis, men når Miljøstyrelsen ikke mener det samme, så har vi stoppet det, siger han.
Læs mere: http://nordjyske.dk

Totalskadet skib udløser opjustering hos DFDS
Lisco Gloria brød 9. oktober i brand, da det var på vej fra Kiel til Klaipeda, og DFDS' forsikringsselskab har mandag erklæret det for totalskadet. Rederiet vil modtage en samlet erstatning på 525 mio. kr., hvilket medfører en regnskabsmæssig avance på 260 mio. kr.
Læs mere: http://borsen.dk


05. januar 2011

Læserbrev til jyllandsposten: Hvorfor sejlede de ud?
Blandt de nominerede helte for 2010 optræder en moden sejlsportspige, der redder sig selv og en kammerat fra en drukneulykke på Øresund. Dåden er uomtvistelig, men hvorfor sejler tre erfarne sportsudøvere ud på Øresund en blæsende novemberdag og overtræder tre basale krav til al søsport? Det er rapporteret, at en af dem ikke bar redningsvest. De sejler ud i blæsevejr, som de ikke kan håndtere uden alvorligt uheld. De er sejlet så langt ud på Øresund, at de ikke kan svømme i land. Hvorledes kan Trygfonden, der står som en af søsportens stærkeste forkæmpere for sikkerhed til søs, lægge navn til en sådan nominering?
Læs mere: http://jp.dk

Havkapsejlads: Glade amatører på stort hav-eventyr
Revisorer, taxachauffører, tømrere – og sågar en præst. Mange professioner er repræsenteret på Clipper Ventures 40.000 sømil havkapsejlads. Den næste starter i august 2011 med en dansker om bord på en af bådene. Det er ikke bare professionelle sejlere med store sponsorbeløb i ryggen, der kan komme ud på det ultimative hav-eventyr at sejle jorden rundt i en sejlbåd. Det kan glade amatører uden nogen som helst forudgående træning i at sejle også. Kun skipperen er professionel, men er til gengæld udvalgt med stor omhu, fordi en havkapsejlads sker med livet som indsats.
Læs mere: http://pleasure.dk

Georg Stage til Hundested i 2011
Der venter et flot syn, når den imponerende tre-mastede fuldrigger Georg Stage lørdag den 30. juli 2011 stævner ind i Hundested Havn. Skoleskibet har valgt Hundested Havn som første stop i Danmark efter sommerens togt til England, Spanien, Madeira og Frankrig. Kajen i Hundested vil uden tvivl blive fyldt med familie og venner til skoleskibets unge besætning, som de ikke har set, siden der blev vinket farvel 11. maj – foruden tusindvis af andre, som gerne vil opleve Georg Stage.
Læs mere: http://www.dinby.dk

VIDEO: Hvid haj angriber fiskere i jolle
Australske fiskere kom forleden lige lovligt tæt på et af verdens mest berygtede rovdyr - en stor hvid haj. Efter at have svømmet stille og roligt rundt om fiskernes jolle, sætter hajen et angreb ind på jollen og rusker hårdt i bådens påhængsmotor. Det får fiskerne til at skynde sig fra stedet. Hajen ville vælte båden for at få fat i mændene. Det kunne den have fået. Få timer forinden havde et par af dem svømmet rundt om båden.
Se video: http://nyhederne.tv2.dk

Lej din egen øko-superyacht
Lej en Exuma og føl dig grøn. Der er ganske vist 2600 hestekræfter at gøre godt med. Men de traver langt på literen, lover producenten. Noget af æren for brændstofeffektiviteten skyldes ifølge designerne, at den hydrodynamiske aluminiumskrop 'glider gennem havet som en haj, der jager sit bytte'. Udstryrslisten er omfattende, og naturligvis medfølger en HOVPOD Hovercraft, en amfibiejeep, tre vandscootere, en elknallert, to cykler samt vandski, dykkerudstyr og wakeboard. Prisen er så høj, at det for de fleste af os er ret ligegyldigt, men har du 250.000 dollar, kan du i hvert fald leje den i en uge.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk

Middelfart: Se penge blive hældt i et hul i vandet
Gl. Havn i Middelfart skal forstærkes - ikke af kolde kontanter, men af tons tunge granit-sten. Stenene skal enten læsses i bure eller kastes direkte i vandet. Og havnefogeden forventer, at arbejdet tager til slutningen af januar. I det tidsrum vil store dele af parkeringspladsen på kajen også være afspærret.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Japan: Blåfinnet tun solgt til rekordpris
En kæmpemæssig blåfinnet tun er blevet solgt for rekordhøje 396.000 dollar (2,2 millioner kroner) ved årets første auktion på verdens største fiskemarked i Tokyo. Den 342 kilo tunge tun blev fanget ud for Japans nordlige ø Hokkaido. Det er den hidtil højeste pris for en tun siden den seneste rekord i 2001, hvor en blåfinnet tun blev solgt for 1,4 millioner kroner.
Læs mere: http://www.dr.dk


Randers Fjord er fuld af muligheder

En naturpark langs Randers Fjord med flere udbydere af aktiviteter og oplevelser kan være med til at skabe vækst i turismen i området. »Det ville være dejligt, hvis der blev flere muligheder for at sejle på fjorden - og gerne med en »chauffør«, der kan berette om fjorden og omgivelserne«. Siger turistchef Anne-Mette Knattrup. 29. januar holdes der et borgermøde for alle interesserede på Mellerup Fri- og Efterskole. Her kan man komme med ideer og forslag til, hvordan man trækker flere turister til - og skaber nye arbejdspladser.
Læs mere: http://www.dagbladetringskjern.dk

Middelhavet: Stenalderfund røber tidlig menneskelig sejlads
Økser på Kreta viser, at mennesker sejlede for mindst 130.000 år siden. Arkæologer på Kreta har fundet simple redskaber af sten, der menes at være mellem 130.000 og 700.000 år gamle. Og det overrasker. Man har nemlig ment, at mennesket først sejlede på åbent hav for 11.000 år siden. Men da Kreta blev til en ø for omkring 5 millioner år siden, kan redskaberne kun være efterladt af mennesker, der sejlede til øen for mindst 130.000 år siden. Den korteste afstand til fastlandet er 64 kilometer.
Læs mere: http://politiken.dk

Olieudslip: Den Mexikanske Golf bliver aldrig sig selv igen
Et nyt ubådstogt i Den Mexicanske Golf viser skadernes omfang efter det gigantiske olieudslip fra boreplatformen Deep Horizon. Danske biologer var med og fortæller om store ødelæggelser. »Der er områder, der simpelthen er lagt øde - ingen organismer lever længere her,« siger professor Samantha Joye. En af de ting, som forskerne lagde mærke til var, at banker af muslinger og havbundens underskov af ormegange er klistret ind i olie.
Læs mere: http://videnskab.dk

Great Barrier Reef trues af oversvømmelser
Australiens spektakulære koralrev Great Barrier Reef trues af de enorme oversvømmelser, der har ramt landets nordøstlige del. De massive oversvømmelser, som har ramt Australien den seneste tid, sender skadelige murbrokker, affald og bundaflejringer ud i havet. Vandmasserne og murbrokkerne vil stresse de farverige koraller, siger Michelle Devlin, der er forsker ved James Cook Universitetet i den nordlige del af Queensland.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk


Læsø: Alko-mistanke mod slingrende kaptajn
Kaptajnen på et stort hollandsk fragtskib var mistænkt for at være beruset, efter at skibet mandag aften kom ud af kurs og grundstødte ved Læsø. Men det glippede med at få beviser for mistanken, oplyser lokalpolitiet i Frederikshavn. Det var nemlig umuligt at få kaptajnen i land, og det lykkedes heller ikke at få en læge ud til skibet for at få taget blodprøven. I radioen lød kaptajnens stemme snøvlet, og Søværnets Operative Kommando (SOK) bad derfor politiet om at rykke ud for at undersøge, om han var fuld. /danmark/alko-mistanke-mod-slingrende-kaptajn

Bogense Havn: To fiskerekuttere sad fast i isen.
To fiskekuttere kunne ikke komme ud at fiske mandag, da de var frosset inde i Bogense Havn. Det skriver Ole Trane til Fyens.dk. Heldigvis fik de hjælp til at komme fri igen.
Se billeder: http://www.fyens.dk

Rudkøbing Havn: Drivis giver problemer
I farvandet ud for Rudkøbing Havn på Langeland flyder store klumper drivis - ja, næsten isbjerge - rundt. Det giver problemer for de sejlende. Havnefoged Kim Andersen beskriver det sådan her: - Ude i horisonten er - ja, man kan næsten kalde det et ordentligt isbjerg, for det er jo halvandet meter højt. Det er de isstykker, der giver os problemer. I samarbejde med den stærke strøm, vi har her, tager de fat i bøjerne (der sejles efter, red.) og trækker dem med. Og når bøjerne flytter sig fra sejlrenden, giver det sejlerne problemer: - Så er farvands- afmærkningen ikke på plads, og så er der intet at sejle efter. Du har ingen navigation. Det er et problem i det smalle løb, vi har hernede - især for de store coastere.
Kilde: http://www.dr.dk

Nyborg: Skib graver sig fri af isfyldt havn
Skibet "Grete Fighter" måtte bruge fuld maskinkraft for at komme fri af den tykke is i Nyborg Havn. Isen i Nyborg Havn er ved at blive alvorlig tyk. Så tyk, faktisk, at et af Peter Madsen Rederis skibe, der har ligget jul og nytår over i havnen, her til formiddag måtte grave sig fri fra kajen.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Lodsbåden i Kalundborg må give fortabt over for isen i fjorden.
Lodsen låner sig i stedet frem. Forsyningsbåden »M/S Soundlink« fra Saga Shipping agerer for tiden lodsbåd på Kalundborg Fjord. - Lodsbåden i Kalundborg er for let og hurtig, og så klarer bådens indsugning ikke grødisen. Den er ikke egnet til isfyldt farvand, siger lodschef Ivar Svane fra DanPilot Lodseriet Danmark til Kalundborg Folkeblad.
Kilde: http://www.nordvestnyt.dk

Bornholm: Leonora Christina giver også op overfor is
Selvom den kommende hurtigfærge både er større og kan klare højere bølger end Villum Clausen, vil den stadig være nødsaget til at blive i havn, hvis der ligger is. Det fortæller Bent Boris Hansen, der er teknisk chef hos BornholmFærgen. Netop is i Ystad Havn er baggrunden for, at BornholmerFærgen i dag har måttet lade Villum Clausen blive ved kaj, og det det samme ville altså have været tilfældet for Leonora Christina.
Læs mere: http://www.tv2bornholm.dk

500 russiske sømænd fanget i isen (1)
Vinteren har givet ekstreme tilstande i Rusland, hvor skibe er fanget i to meter tyk is. Tre skibe har været strandet siden fredag, mens yderligere to, som befinder sig ca. 35 km fra de tre skibe, måtte opgive videre sejlads mandag. Isbryderne forventes at nå skibene tirsdag, men redningsaktionen besværliggøres af hård vind og kraftig sne. Ifølge en pressemeddelelse fra det russiske transportministerium har besætningsmedlemmerne dog rigeligt med mad og vand og er ikke i umiddelbar fare.
Læs mere: http://jp.dk

Isbryder når frem til indefrosne skibe (2)
Den store russiske isbryder Admiral Makarov er nu nået frem til de indefrosne skibe i Sakhalin Bugten. Siden årsskiftet har flere skibe, med en samlet besætning på over 400 mand, siddet fast i bugtens ismasser. De indefrosne skibe, der tæller en stor ishavstrawler, Sodruzhestvo, køleskibet Bereg Nadezhdy og forskningsskibet Professor Kizevetter, vil nu blive befriet og eskorteret ud af den tykke is i bugten. De indefrosne skibe slog alarm ved årsskiftet, da de sad urokkeligt fast i isen, efter at temperaturen i området var faldet til under 17 graders frost og endnu koldere vejr var på vej mod området.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Mærsk produkttanker angrebet af pirater
Ifølge Tradewinds er den 109.800 DWT store produkttanker Maersk Pelican blevet angrebet af pirater i farvandet ud for Somalia. Det lykkedes dog tankskibet, der er ejer af APM Singapore, at forhindre piraterne i at trænge om bord. Den knap fire år gamle produkttanker er et ud af fire skibe der er blevet angrebet af pirater ud for Somalia i løbet af de sidste 24 timer. Mandag lykkedes det pirater at trænge om bord på den tysk ejede produktanker CPO China, men besætningen havde forinden søgt ly i et sikringsrum, hvorfra de tilkaldte assistance fra de internationale flådestyrker. Det fik piraterne til at tage flugten, inden soldaterne nåede frem.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Kattegat: Mild vestenvind sender isen mod Sverige
I Kattegat har der været tale om spredt drivis på op til 15 cm tykkelse, men de seneste dages milde vestenvind har sendt isen mod den svenske vestkyst. Foreløbigt er der altså et godt stykke vej til en egentlig isvinter, men i tilfælde af at den hårde frost vender tilbage, ligger de statsejede isbrydere DANBJØRN og ISBJØRN parat i Frederikshavn til at holde sejlrenderne i Kattegat og i bælterne farbare. I denne uge gennemfører isbryderne uddannelsessejlads for de besætninger, som skal sejle på DANBJØRN og ISBJØRN, såfremt der bliver behov for dem.
Læs mere: http://forsvaret.dk/SOK

 

06. januar 2011

Vinterbader ude af koma reagerer på tale
Den 46-årige vinterbader, der blev fanget under isen i 25 minutter på badeanstalten Helgoland på Amager, er taget ud af respiratoren og den kunstige koma. Men det er endnu for tidligt at sige, om hans hjerne har taget skade.
Læs mere: http://www.dr.dk

Mobilsvar: Pas på udenlandsk roaming på sejlturen
En fornuftig kunde hos 3 slukkede i 2009 sin telefon på vej mod Norge for at slippe for en stor udlandsregning. Alligevel blev hans telefonregning 277,80 kroner dyrere. Han nægtede at betale regningen, og sagen er derfor havnet i Teleankenævnet, som nu har afgjort tvisten. Men kunden må ikke afvise at betale for roaming i udlandet, skriver nævnet i sin afgørelse. For selv om telefonen var slukket, var den indstillet til automatisk viderestilling til mobilsvar, hvis der blev ringet til den. Kunderne vil i fremtiden tydeligt blive mindet om, at de enten skal slukke telefonen hjemme i privaten eller slå automatisk viderestilling fra, hvis de ikke har nogen intentioner om at bruge en telefon i løbet af en udlandsrejse – og gerne vil undgå en ekstraregning.
Læs mere: http://www.berlingske.dk


Tjek din båd i vinterkulden

Tø og frost er ikke godt for båden. Lars Jensen har sendt os billeder af et par frostplagede både. Lars Jensen skriver til minbaad.dk: Her lige et par billeder af min egen båd og naboens. Cockpittet på dem begge var fyldt med og vand, fordi lænsehullerne var frosset.
Se billeder: http://minbaad.dk

Østersøen: Her er Bambi reddet fra isen
Polske redningsfolk kæmpede i timevis for at redde to rådyr der tirsdag havde forvildet sig ud på driv-is i Østersøen ud for den polske kyst nær Ustronie Morskie, beretter bla BBC. Rådyrene blev spottet tidligt på dagen, og det lykkedes først de hidkaldte redningsfolk at skræmme det ene rådyr ind mod sikkerhed i land. Det andet rådyr var derimod havnet på flager af drivis. En af redningsfolkene, Waldemar Bogatho, fortæller, at aktionen blev farefuld også for redningsfolkene, fordi dyret begyndte at drive længere og længere væk. Længe søgte redningsfolkene efter rådyret - også efter at mørket faldt på. Og til sidst lykkedes missionen. - Den var bange og hoppede i vandet, men vi fik fat i den og fik den op i en båd, siger Bogatho. Dyret blev hyllet i et varmetæppe og sejlet i land.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk

Fredericia: Spændende nyheder til Boat Show 2011
Bluebay Marine A/S fra Silkeborg har flere spændende nyheder på standen, når Fredericia BOAT SHOW åbner dørene den 25. februar 2011.
Det gælder blandt andet en lille, smart Daycruiser 570 DC fra Ocean Master.
Læs mere: http://www.nordjyskeugeaviser.dk


Udsnit af digt ved Poul Jansen: Den gamle fisker

På min båd hvor jeg var skipper - holdt vi sammen alle mand - og vi hjalp hvis døden kaldte - på os ude langt fra land - fiskerbåden gav os livet - skønt vi ofte var i nød - og den gav os havets frihed - øl og dram og dagligt brød
Læs hele digtet: http://www.nordjyskeugeaviser.dk

Kronprinsen protektor for Tall Ships Races
Kronprins Frederik har sagt ja til at være protektor, når verdens største kapsejlads for sejlførende skoleskibe - Tall Ships Races - atter rammer Aarhus i 2013. Borgmester Nicolai Wammen (S) sendte i december en forespørgsel til hoffet. Og nu er der meldt positivt tilbage, oplyser han.
Læs mere: http://stiften.dk

Hvalernes fantastiske sanser
Når vi oplever dyr i naturen, går de fleste mennesker ud fra, at dyrene oplever verden på samme måde som vi gør. At de har nogenlunde de sammen sanser som vi har. Men det er slet ikke tilfældet, fortæller Jørgen Mørup Jørgensen, der er biolog og dr. scient. - De store bardehvaler kan eksempelvis kommunikere med hinanden på tværs af Atlanterhavet. De benytter lavfrekvente lyde, hvor lyden svinger så langsomt, at det menneskelige øre ikke kan opfatte dem. Men det kan hvalerne, og da de lavfrekvente lyde ledes meget effektivt gennem havvand, kan en finhval, der befinder i havet ud for den irske vestkyst, snakke med en artsfælle, som svømmer rundt ved den amerikanske østkyst, beretter Jørgen Mørup Jørgensen.
Læs mere: http://www.nordjyskeugeaviser.dk

Flere fiskere lader sig overvåge (1)
Efter en spæd start breder forsøg med kameraovervågning på fiskekuttere sig. Sidste år var der monteret gps-udstyr og kameraer på syv danske kuttere. I år har 16 fiskere sagt ja til at lade sig overvåge - primært i Nordsøen. Det betyder, at Fiskeridirektoratet kan følge med i godt en femtedel af det danske torskefiskeri i Nordsøen. Formålet med overvågningen er at mindske mængden af fisk, der bliver smidt over bord igen, efter de er blevet fanget. På det tidspunkt er de fleste fisk døde, og derfor er udsmid en af de helt store trusler mod fiskebestandene.
Læs mere: http://www.dr.dk

Big Brother til havs uden effekt (2)
Overvågningen af en gruppe udvalgte fiskere har ifølge fiskeskipper på Bornholm Niels-Jørgen Nielsen ikke haft den effekt, som Fiskeridirektoratet påstår. Tallene fra undersøgelsen, som har kørt i 2010, er endnu ikke færdigbehandlet, men Fiskeridirektoratet mener, at mængden af fisk, der bliver smidt retur, er faldet med omkring 30 procent. - Det kan jeg slet ikke bekræfte. Vi ikke gjort noget anderledes, efter vi fik kameraerne om bord, siger Niels-Jørgen Nielsen til DR Nyheder. - En af grundene til, at jeg valgte at tage kamera om bord, er for at komme den fordom til livs, at vi smider alt for mange fisk retur. Men det gør vi faktisk ikke. Så vores fiskerimønster har ikke forandret sig, siden vi fik kameraer om bord, lyder det fra Niels-Jørgen Nielsen.
Læs mere: http://www.dr.dk

Egholmfærgen igen i problemer
Hertil eftermiddag er der igen problemer med Egholmfærgen. Denne gang er det dog ikke isen, der driller, men i stedet er der en elfejl på færgens broklap. Færgen sejler altså fint, men i øjeblikket er det ikke muligt at transportere bilister, da man ikke kan få biler på eller af færgen på grund af problemet med broklappen. Egholmfærgen afventer i øjeblikket en elektriker, og det vides endnu ikke, hvornår den normale drift kan genoptages.
Læs mere: http://www.tv2nord.dk

Hollandsk skib tilbageholdes
Det hollandske fragtskib Dongeborg, der mandag aften gik på grund ved Læsø, er fortsat tilbageholdt af de danske myndigheder. Skibet liger i øjeblikket i Aalbæk Bugt sammen med miljøskibet Mette Miljø. Skroget undersøges af dykkere, så myndighederne kan sikre sig, at der ikke er sket skader, der kan medføre en forurening.
Læs mere: http://www.dr.dk

Store skader på fragtskib
Skaderne på fragtskibet Cleantec, der midt i december kolliderede med et andet skib, Frisia Rotterdam, vest for Hirtshals, har vist sig at være noget større, end ventet. Ved kollisionen fik Cleantec en syv meter langt hul i skroget, og det blev i første omgang vurderet til, at der skulle udskiftes omkring 50 tons stål. Skaden har nu vist sig at være mere omfattende, så der må skiftet det dobbelte - nemlig omkring 100 tons stål.
Læs mere: http://www.dr.dk

Frederikshavn: Marcod - maritimt center for Optimering og Drift
Det nye center, Marcod, skal have fokus på miljøvenlige og energibesparende, maritime løsninger. Der er tale om et nationalt center, der skal yde assistance til iderige mennesker fra hele landet. Sekretariatet får adresse i Kattegatsiloen i Frederikshavn, og indtil der i løbet af foråret er ansat en direktør, er det Frederikshavn Erhvervsråd, der kan kontaktes af de ildsjæle og opfindertyper, som har gode ideer til grønne, maritime løsninger.
Læs mere: http://www.nordjyskeugeaviser.dk

 

10. januar 2011

Faaborg: 14 dages fængsel for sejltur i stjålet jolle
Dommen fik han, fordi han natten mellem 5. og 6. august sidste år tog på sejltur i en jolle. En jolle der vel at mærke ikke var hans. Jollen lå ved en bådebro ved Faaborg Sejlklub og blev drevet frem gennem vandet af en påhængsmotor af mærket Yamaha til en værdi af 40.000 kroner. Den 40-årige har erkendt sig skyldig i tyveriet og modtog dommen på 14 dages betinget fængsel.
Læs mere: http://www.fyens.dk/article/1764236:Faaborg-Midtfyn--14-dages-faengsel-for-sejltur-i-stjaalet-jolle

Barsø: Jollen tog vand ind - to mand sendt i iskolde bølger (1)
To mænd er blevet reddet tilbage på landjorden, efter at deres jolle tog vand ind tidligere i dag. De to mænd var ude at sejle mellem Sønderballe og Barsø ud for Genner Bugt, da båden begyndte at tage vand ind. Politi og Falck fik alarmopkaldet klokken 12.13, og Søværnets redningshelikopter gik straks på rotorbladene. Efter blot 16 minutter opdagede mandskabet de to sejlere, der nu svømmede rundt i bølgerne ud for Sønderballe Skov, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.
Læs mere: http://www.jv.dk/artikel/1039284:Haderslev--Jolle-tog-vand-ind--To-mand-reddet-i-land-ved-Soenderballe-Strand

Barsø: Det var jægere, der var i havsnød (2)
Det var to jægere, der ved middagstid søndag på mirakuløs vis blev reddet fra at omkomme i det kolde vand i farvandet mellem Barsø og Sønderballe Hoved. Der er tale om en 35-årig mand fra Haderslev og en 36-årig mand fra Padborg. De var sejlet ud i en lille jolle uden redningsveste, oplyser politiet.
Læs mere og se indslag: http://www.tvsyd.dk/artikel/78327:Det-var-jaegere--der-var-i-havsnoed

Hasle Havn: Lokal arkitekt skal give bud på nyt havnebad
Steenbergs Tegnestue fra Rønne er et af de tre arkitektfirmaer, der er med i konkurrencen om at tegne det nye havnebad ved Hasle Havn. Hasle Havnebad er et demonstrationsprojekt, der skal vise hvordan det er muligt med for- holdsvis små midler at skabe herlighedsværdi og attraktioner på henslumrende havneområder, som industri og fiskeri har forladt. Projektet vil forvandle en nedslidt industrihavn til et aktivt byrum med plads til friluftsliv og socialt samvær.
Læs mere: http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2011/01/10/080254.htm


Esbjerg: Dieseltyve taget på havnen
To mænd på henholdsvis 47 og 50 år blev taget på så godt som fersk gerning natten til mandag. Tyve minutter efter midnat blev de to mænd standset i en varevogn af en af politiets patruljer. Der var kort forinden kommet en melding om indbrud hos Blue Water på Adgangsvejen, og i mændenes varevogn blev der fundet 200 liter dieselolie, en dieselpumpe og en varmeblæser. Og det var lige nøjagtifgt det, der var blevet stjålet ved indbruddet.
Læs mere: http://www.jv.dk/artikel/1039896:Esbjerg--Dieseltyve-taget-paa-havnen-i-Esbjerg

Dansk 29er smadret i brændingen
Danske 29er-sejlere blev fanget i ingen vind og voldsom brænding på vej i havn efter sidste VM-sejlads i Argentina. Læs de danske sejleres rapport fra VM der blev afgjort i protestlokalet. På vej ind igennem brændingen faldt vinden til nul. På vej ind så landede Smil og Marie pludselig midt i brændingen. Og uden vind kunne de slet ikke komme væk, så det var et spørgsmål om tid før de enten blev ramt af en monsterbølge, eller blev reddet af security folkene. Bølgen kom først! Båden blev slynget rundt, masten knækkede og blev flået ud af toften. Nu var både mandskab og båd fanget i brændingen. Heldigvis skete der ikke andet end materielt skade, men vi fik da lige en sidste hilsen med fra det lumske hav ude for Mar del Plata.
Læs mere: http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=101&cid=12822&1294655222

Læs om 29er sejlsport: http://www.29er.dk/

Måske kunne man overveje lignende stramme kapsejladsregler i Danmark?
Vigtigheden af redningsvesten blev understreget, da fem sejlere i anden sejlads i Australsk Mesterskab forleden, røg i vandet i kæmpe bølger. I går i VMs første sejlads i 7-10 m/sek. sejlede Jochen Schumann uden redningsvest på en tysk Drage, Fiasco. Holdet blev derfor disket i sejladsen.
Læs artiklen samt kommentarer: http://minbaad.dk/sejl/nyhed/archive/2011/09/january/article/da-verdensstjernen-glemte-svoemmevesten/

Østersøen: Patient evakueret fra færge
Fredag kort før middag måtte en patient evakueres fra færgen M/S ”Finmaid”, der lå nordøst for Bornholm, oplyser Forsvaret. Patienten blev hentet af en redningshelikopter og bragt til hospitalsbehandling. Færgen sejler for det finske rederi Finnlines mellem Finland og Tyskland.
Kilde: http://www.bornholm.nu/?Id=33878

150 passagerer måtte beundre den mexicanske golf siddende på et toiletbræt.
Der var trængsel på toiletterne, under krydstogtskibet Radiance of the Seas' rejse fra Tampa, Florida til Mexico. Og derfor måtte skibet fra Royal Caribbean vende tilbage til afsejlingshavnen allerede efter fem dage. Royal Caribbean mistænker, at der var tale om en type maveinfluenza, som er særdeles smitsom.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk/ferie/udland/article1484514.ece

Fredericia: Havareret bulkcarrier genlastet
Den 30.000 tons store bulkcarrier Cleantec, der blev losset i Fredericia i midten af december efter kollision med containerskib i Nordsøen, er nu genlastet og på vej mod Brasilien. Skibet er i mellemtiden blevet repareret hos Fayard A/S i Munkebo på Fyn. Genlastningen på Fredericia Havn strakte sig over 36 timer i weekenden, hvor to kraner kørte i døgndrift og operationen blev styret af Shipping.dk.
Kilde: http://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/304526:Fredericia--Havareret-bulkcarrier-genlastet

Østersøen: Radioaktivt affald (1)
Tyskland har planer om at lagre store mængder radioaktivt affald lige ud til Østersøen 120 kilometer syd for Bornholm. Lagret i Lubmin skal ifølge de tyske politikeres plan håndtere atomkraft-affald frem til år 2080. SF's miljørordfører Anne Grete Holmsgaard har rejst sagen i Folketinget, hvor hun kræver, at den danske regering siger klart nej til de tyske affaldsplaner. - Der er en klar risiko for radioaktiv forurening af Østersøen.
Læs mere: http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2011/01/10/073529.htm

Østersøen: Haarder forventer info om atomaffald (2)
Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder forklarer, at atomkraft på mange måder er en god metode til at få energi. Men problemer med det radioaktive affald har jo fået Danmark til at sige nej til atomkraft. Hans udmelding kommer i kølvandet af, at Tyskland vil lagre store mængder atomaffald lige ud til Østersøen 120 kilometer syd for Bornholm. Og før det sker, skal Tyskland lægge alle oplysninger om oplagringen frem, lyder det fra Bertel Haarder. - Det gælder både tidsplaner og sikkerhedsplaner også i forhold til mulig terror. Og jeg tror da også, at tyskerne leverer de ønskede oplysninger, siger ministeren.
Læs mere: http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2011/01/10/100324.htm

Langt flere mænd end kvinder drukner
Blandt de 55-59-årige mænd druknede 48 danske mænd fra 2000-2006. Til sammenligning mistede kun én kvinde livet i samme alderskategori og periode. Sådan tegner mønstret sig for alle aldersgrupper, lige på nær de 0-2-årige, hvor begge køn risikerer at falde i vandet. Erik Bech peger på, at der også er langt flere mænd end kvinder, der dyrker vandsport. »Surferne er næsten kun unge drenge, mens det blandt de ældre mænd er blevet moderne at ro i havkajak.« Men forskellen handler også om, at der er langt flere mænd end kvinder, der har erhverv ved eller på havet. »Fiskere, frømænd og sømænd er stor set kun mænd. Det er en del af forklaringen på, at statistikken for drukneulykker er så skæv mellem de to køn,« siger Erik Bech.
Læs mere: http://www.24.dk/article.jsp?articleId=1019

Kemikalietanker sunket ud for Japan
Et besætningsmedlem er omkommet og kaptajnen savnes, efter at en mindre japansk kemikalietanker natten til søndag lokal tid sank i Det Japanske Hav i hård sø. Tankskibet kæntrede kort tid efter, at besætningen havde slået alarm til de japanske myndigheder. Det lykkedes et redningsskib at bjærge fire af de fem besætningsmedlemmer, men et af besætningsmedlemmerne, maskinmesteren, døde kort efter ankomsten til et hospital. Helikoptere og redningsskibe fortsætter eftersøgningen af kaptajnen, den 47-åige Katsutoshi Sato. Den kun 1.250 DWT store kemikalietanker Seiyoh forlod torsdag Oita, medbringende en last på 1.000 tons vinyl acetate monomer. Målet var Niigata, hvortil den havde forventet ankomst mandag.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk/?Id=9797

Kattegat: 10 fiskere anmeldt for ulovligt fiskeri
10 fiskere i Kattegat ud for Gilleleje er blevet meldt til politiet for ulovligt fiskeri. Fiskeridirektoratet har både brugt materiale fra Greenpeace, som har overvåget fem både med GPS, og den har brugt sine egne satellitoptagelser. Formand for Fiskeriforeningen Svend Erik Andersen kender ikke til sagerne. -Hvis anmeldelserne er sket på baggrund af Greenpeaces materiale undrer det mig, at man tager det for gode varer. Hvis det er på baggrund af Fiskeridirektoratets materiale, kan jeg kun tage det til efterretning, siger han.
Læs mere: http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Gribskov/2011/01/09/112955.htm

 

11. januar 2011

Skagen: Bådejer forbrændt af benzin
En mand fra Skagen blev her i formiddag lettere forbrændt i ansigtet af flammer fra brændende benzin. Manden var ved at rense motoren på sin båd, da dampene fra rensebenzinen blev antændt af en gnist. Der gik også ild i båden, som iøvrigt stod blokket op uden for mandens hjem på Kandestedvej. Ilden blev hurtigt slukket og manden kørt til behandling på sygehuset for sine skader.
Læs mere: http://www.dr.dk

Sønderballe Bådelaug: Krig om adgang til lille havn
Bådelauget har afvist at indgå en ny lejekontrakt på et lille stykke jord ved havnen. I første omgang gravede landmanden render rundt om arealet for at forhindre adgang til havnen. Senest har landmanden oprusten ved at placere gamle landbrugsmaskiner ved havnen, så medlemmer af bådelauget ikke kan køre ned til havnen. Miljøstyrelsen har to gange bedst landmanden om at holde op med at grave render og placere landbrugsmaskiner ved havnen. Han risikerer, at myndighederne reetablerer arealet på hans regning. Bådelauget afviste at genforhandle kontrakten om at leje det lille jordstykke, fordi landmanden krævede en leje på 50.000 kroner om året.
Kilde: http://www.tvsyd.dk

Juelsminde Havn: Vandscootere er igen til debat
En langvarig strid om sejlads med vandscootere ud for Juelsminde Havn er nu igen strandet hos politikerne i Hedensted Kommune. I dag skal et udvalg beslutte, om det vil tillade vandscooter-sejleren Niels Mikkelsen at drøne rundt på bølgerne ud for havnen, selv om han flere gange tidligere har fået afslag. Niels Mikkelsen har kæmpet syv år for at få lov til at sejle med sin vandscooter, men kommunen har afvist ham adskillige gange. Senest har højesteret imidlertid afgjort, at kommunen ikke har håndteret reglerne på området korrekt, og derfor dukker sagen nu op igen. Larm og støj har været argumentet, når man tidligere afviste at oprette en permanent bane til vandscootere. I følge ansøger Niels Mikkelsen larmer nyere vandscootere kun som en støvsuger.
Læs mere: http://hsfo.dk


Hundested: 14,5 meter højt tårn skiller vandene

A. Henriksen Shipping A/S ønsker at opføre et 14,5 meter højt aflæsningstårn på Hundested Industrihavns nye havneareal, hvor også grusværket BG Stone A/S har hjemme. Tårnet skal gøre det lettere for shippingvirksomheden at laste varer fra lastbiler, men højden på tårnet overstiger de i lokalplanen tilladte 8,5 meter og vil derfor kræve en særlig dispensation. Desuden er der et problem med at tårnet visuelt vil skære vandet mellem Halsnæs og Odsherred over i to dele, og da en så markant ændring af det visuelle indtryk af havnen set fra byen er i strid med en tidligere VVM-redegørelse, har direktionen på Rådhuset valgt at anbefale politikerne at stemme nej til at give dispensationen.
Læs mere: http://www.sn.dk

Is påvirker afmærkningen
Kulden har stået på længe, og det har ført til is i farvandene, som påvirker afmærkningen. Farvandsvæsenet overvåger situationen nøje og gør, hvad vi finder nødvendigt. Foreløbig har issituationen ført til følgende foranstaltninger: * Der er udsendt en generel advarsel for hele Danmark: ”På grund af isdannelse kan afmærkningen i de indre danske farvande ikke forventes at være på plads og i orden.” * Alle forhold, vi er bekendt med, beskrives i Efterretninger for Søfarende. * Trafikovervågningscentrene Storebælt VTS og Øresund VTS er blevet bedt om at advare skibene om aktuelle forhold for netop deres område. * Farvandsvæsenet er i gang med at inddrage Racons, da de er ret dyre og risikerer at gå til, hvis de trækkes ned af isen. Racons erstattes med virtuel AIS afmærkning, der vises på skibenes instrumenter, så den store skibsfart fortsat kan bruge punkterne som pejlemærker. * Som hjælp i kystnære områder er mange fyr blevet tændt i dagtimerne. Det er bl.a. en fordel i render, hvor ledelinjer kan vise renden, selv om bøjerne er forsvundet i isen.
Læs mere: http://frv.dk

Årets første bådudstilling i gang
London Boat Show har skudt året i gang med masser af nyheder fra sejlsportsbranchen – messen har også fornyet sig. En hal er blevet indrettet som en marine, hvor man kan se på bådene som hvis de lå i vandet. Indendørs er der også en stor pool med jollesejlads og modelbådspool med picnic-område. For første gang ved London Boat Show er den flydende udstilling, lige udenfor den indendørs udstilling, tilføjet brugte både. Ikke mindre end 70 både er til salg. London Boat Show har åbent alle dage frem til den 16. januar.
Læs mere og se billeder: http://www.baadmagasinet.dk

København Zoologisk Museum udstiller den 2,80 meter lang grønlandshaj
En 2 meter og 80 centimeter lang grønlandshaj har været på besøg i Kattegat, men rejsen er endt på Zoologisk Museum i København, hvor den udstilles fra den 12. - 27. februar. Hajen blev skyllet død i land i Ålbæk mellem Skagen og Frederikshavn den 28. december. Grønlandshajerne er ellers ikke hjemmehørende i danske farvande. Grønlandshajen kan vokse sig op til seks-syv meter lang og veje over et ton. Den er verdens næststørste kødædende haj og æder både sæler og marsvin.
Læs mere: http://www.dr.dk

Hverdag i operation OCEAN SHIELD
De sidste par døgn har ESBERN SNARE ligget og skygget en Dhow, der anvendes som moderskib for piratoperationer. Et moderskib er en mobil piratlejr til søs, som piraterne anvender til at opsøge handelsskibe langt fra kysten. Når piraterne har observeret et handelsskib, sætter de en eller flere mindre både, såkaldte skiffs, der anvendes til selve kapringsforsøgene. Operationer mod moderskibene udgør en stor udfordring i kampen imod pirateri, idet skibenes oprindelige besætning stadigvæk er om bord, og holdes som gidsler af piraterne.
Læs mere: http://forsvaret.dk

Maersk Line søger anti-pirat chef
Maersk Line søger nu, formentlig som det første rederi i verden, en Anti-Piracy Manager som skal stå i spidsen for rederiets anti-pirat indsats. Rederiet forestiller sig, at den rigtige kandidat f.eks. har en fortid i efterretningstjenesten. ”Det er dit ansvar, at alle relevante foranstaltninger anvendes i nødvendigt omfang, og at internationale forbindelser bliver brugt til at fjerne risikoen for pirateri”, hedder det bl.a. i opslaget. Af jobbeskrivelsen fremgår det, at den nye Anti-Piracy Manager får det overordnede ansvar for anti-pirat indsatsen om bord på rederiets 545 containerskibe.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

2011 bliver hårdt for rederierne
Rederierne går et udfordrende år i møde. Især Mærsk og Norden vil komme under pres. Sådan lyder det fra senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen i Investor 1600. ”Der er kommet rigtig mange skibe i søen de seneste år, og tendensen vil fortsætte de komme år. Jeg er bestemt ikke overbevist om, at efterspørgselen vil kunne absorbere alle de nye skibe. Flere tomme skibe vil sejle rundt i år, og det vil lægge pres på fragtraterne, og gøre det svært for rederierne at tjene penge,” siger Jacob Pedersen i Investor 1600.
Læs mere og se indslag: http://borsen.dk

 

12. januar 2011

Efter forliset ved Barsø: "Nu er det slut med havjagt "
To fætre fra Hoptrup og Aabenraa oplevede søndag deres livs mareridt, da der jolle forliste mellem Lillebælts-øen Barsø og Sønderballe. De ved ikke helt, hvad der fik deres jolle til at forlise. Men kort forinden, havde fætrene været inde på stranden på Barsø og ramte nogle sten, da de sejlede ud igen. De kontrollerede godt nok båden, og kunne ikke se, at der var sket noget. Men måske har stenene slået hul ind til det agter opdriftsrum, som så er blevet fyldt med vand, så det i stedet for at holde jollen oven vande, var med til at trække den ned og gøre den ustabil. Resten klarede de op til en meter høje bølger. Læs mere: http://www.dinby.dk

Sønderborg Havn: Jens Jensen har et af de koldeste job
For fisker Jens Jensen, Sønderborg, er vinteren hård. Hver morgen klokken syv sejler han ud på Sønderborg Bugt for at fange friske fisk, som han i snart mange år har solgt hver dag klokken 14 fra kajen lige nedenfor Sønderborg Slot. - Kunderne kommer herned uanset hvor koldt det er. På den måde gør det ikke noget, at det er vinter. Men for mig er det hårdt, når det er så koldt, erkender han.
Læs mere: http://www.jv.dk

Øster Hurup Havn på tryk
Et nyt tidsskrift har set dagens lys på Østkysten, nemlig Øster Hurup Sejlertidende. Tidsskriftet er et rigt illustreret lille hæfte om Øster Hurup Havn og Bådklub, om de sejlere, fiskere og vinterbadere, som færdes både i de nære hjemlige farvande og ude på de store oceaner. Her møder du de gamle, erfarne og de nytilkomne fiskere, du møder motorbådssejlerne, sejlbådssejlerne, vinterbaderen og børne- og ungdomssejlerne. Der ligger et års intenst arbejde bag den lille publikation, hvor Hugo Hørlych Karlsen har stået for researchen og teksten, mens Petra Vestergaard Pedersen har lay outet. Tidsskriftet kan fås på havnekontoret i Øster Hurup Havn, ved VisitMariagerfjord, og da den også er lavet som e-bog, kan den desuden downloades fra Øster Hurup Bådklubs hjemmeside ved at klikke på menupunktet Sejlertidende. En sag for dem, der elsker havnens joviale atmosfære, en dukkert sommer og vinter og sejlerlivet på havet under åben himmel.
Kilde: http://www.nordjyskeugeaviser.dk
Læs sejlertidende: http://www.nordosten.dk

Juelsminde: Ny havn tager form trods vintervejr
Tøvejret kom rigtig belejligt for formand for Juelsminde Havn og Marina Erik Lorensen. Det kolde vintervejr kunne nemlig have fået konsekvenser for udvidelsen af havnen. - De arbejdede lige indtil den sidste dag før jul, men hvis frostvejret var fortsat, kunne det have givet os problemer, siger Erik Lorensen. I øjeblikket fortsætter arbejdet på fuld kraft. Spunsvæggen på indersiden af molen er ved at blive banket på plads. Den løber 200 m eter fra spidsen af den nuværende havnekaj, forbi Juelsminde Sejlklub og ud til den nye mole.
Læs mere: http://hsfo.dk

Uheldene regner ned over doublehand-sejlerne
Mandag morgen knækkede masten på President, med Jean Le Cam og Bruno Garcia, om bord – de er begge uskadte.
Open 60’eren ramte ind i en bølge og det kunne kulfibermasten ikke holde til. Holdet har nu sat kurs mod Kap Verde- øerne for motor. I fronten af feltet er Foncia med skipper Michel Desjoyeaux nu handikappet efter en kollision med et uidentificeret flydende objekt. Crash boksen, der netop er lavet så båden ikke synker ved kollision, er væk og Desjoyeaux har sammen med co-skipper Francois Gabart planer om at sejle til Recife i Brasilien for at montere en ny boks på stævnen.
Læs mere: http://www.baadmagasinet.dk

Hundested: Aflæsningstårn dømt ulovligt
En tilladelse til et 14,5 meter højt aflæsningstårn på Hundested Havn vil være i strid med diverse love. Halsnæs Byråd gav i går derfor afslag på en ansøgning om tilladelse til at bygge et sådant tårn. A. Henriksen Shipping havde ansøgt om tilladelse til at opføre det 14,5 meter høje tårn på havnen, men da den gældende lokalplan kun tillader byggerier på op til 8,5 meter i højden, ville en sådan tilladelse kræve en dispensation.
Læs mere: http://www.sn.dk

Seks minutters levende billeder fra Sebastian Destremau.
Denne gang med Barcelona World Race og Velux 5 Oceans.
Se video (fransk): http://minbaad.dk

Holbæk CaravanCenter & Marine udvider med bådafdeling
Hele Nordvestsjælland mangler et såkaldt M-Center. Det er en stor mundfuld for os, bestemt, men ved at gå ind nu er vi med på vognen, når salget igen booster, forklarer Preben Nielsen og forventer, at huset i år skal sælge mellem 30 og 40 spritnye motorbåde. - Vi har indrettet en salgsafdeling på 300 kvadratmeter. Har tillige ansat en mekaniker mere til vores værksted. Han skal primært tage sig af reparation af bådmotorer, men også være behjælpelig i den nyindrettede salgsafdeling, oplyser Preben Nielsen. Med indgangen til et nyt år er det således blevet nye tider i forretningen på Højvang 2, hvor Camp-Let nu også er indlemmet i sortimentet. Navneskiftet til Holbæk CaravanCenter & Marine fejres hele januar måned med et stort udsalg.
Læs mere: http://www.nordvestnyt.dk

Derfor er Australien ramt af oversvømmelser
Naturkatastrofen er blevet så omfattende, fordi vejrfænomenet La Niña, der gør regntiden ekstra kraftig, er faldet sammen med den tropiske storm Tasha, der ramte det østlige Australien i julen. Normalt kommer det kolde vand op fra det dybe hav og samler sig ved den Sydamerikanske kyst. Her bliver det trukket over mod Australien af de østlige passatvinde. Efterhånden som det kolde vand når Australien, bliver det gradvist varmet op undervejs. Der samler sig regn langs den Australske østkyst på grund af opvarmningen fra det varme havvand, mens det som regel holder tørt langs den Sydamerikanske stillehavskyst, hvor havet er koldt. Normalt vil oversvømmelser fra en tropisk storm forsvinde i løbet af få dage, men da regntiden altså er stærkere end normalt på grund af La Niña har det ikke været muligt at få vandet væk.
Læs mere: http://www.dr.dk

Sæt skik på dansk havforskning
Der er behov for en samlet strategi for dansk havforskning, så den nationale indsats kan stå mål med resultatet. Havforskerne bør bidrage med kvalificerede svar og rådgivning på en række vigtige politiske spørgsmål omkring havenes rolle i en foranderlig verden og et ændret klima. Nogle af disse vil være: •Fødevaresikkerhed. •Energisikkerhed. •Forsuring af havet. •Økonomisk udbytte. •Menneskelig aktivitet. Dansk havforskning er til trods for landets ringe størrelse meget differentieret med mange små mindre forskningsmiljøer fordelt på universiteter, forskningsinstitutioner, regioner, private virksomheder osv. Brikkerne i puslespillet er derfor for mange til, at vi kan forlade os på interkollegialt samarbejde. Der er et klart behov for en samlende national havforskningsstrategi, der udpeger de indsatsområder, som landets førende havforskere skal samles om at løse til gavn for landets udvikling.
Læs mere: http://politiken.dk

Vejle: Gør klar til hvaludstilling
800 kilo knogler vil formentlig få rigtig mange til at besøge Vejle Kunstmuseum de kommende måneder. I dag modtager museet nemlig adskillige papkasser fyldt med resterne af den finhval, der døde i Vejle Fjord. Nu skal det 17 meter lange skelet så samles, og fra på lørdag bliver det udstillet. Og de besøgende får en interessant oplevelse, siger publikumschef for Statens Naturhistoriske Museum, Peter Graulund.
Læs mere: http://www.dr.dk

Aarhus Bugt: Tag på vand-safari
Nyt firma vil vise den unikke natur, der findes i Aarhus Bugt, frem. To berejste dykkere og globetrottere, inviterer fra maj - når vejret tillader det - til en safaritur på Aarhus Bugt, hvor en helt ny verden, et teater af naturoplevelser, vil åbne sig for århusianerne. »Geografisk har vi adgangen til øer og stort vandliv med sæler, marsvin og rigt fugleliv. Vi vil også gerne bygge bro mellem byen og industrien i form af havnen. Vi har for enden af comtainer-terminalen verdens største kraner. Det er mastodonter og en kæmpe oplevelse at sejle under dem. Masser af krydstogtskibe kommer forbi Århus i år. Så der er både natur og indusstri på safari-turene.«
Læs mere: http://www.dagbladetringskjern.dk

Læs om Aarhus RIB Safaris: http://www.ribsafaris.dk/

Laserstråle skal blænde pirater under angreb
En laserstråle skal stoppe pirater, før de kommer for tæt på et skib. Lyset gør dem midlertidige blinde, så de ikke kan sigte med deres våben. Laseren virker fra lang distance som en advarsel til angriberen. Fragtskibet kan dermed signalerer til piraterne, at de har opdaget dem. »Pirater i dag har det med at være opportunister. Hvis de ved, at de er blevet opdaget, er der stor sandsynlighed for, at de kigger sig om efter et andet mål,« siger Brian Hore fra BAE til BBC.
Læs mere: http://ing.dk

Gasudslip lukker norske platforme
En gaslækage udløste i går nat alarm på den norske produktionsplatform Snorre A. Platformens nødprocedurer blev aktiveret, produktionen blev straks lukket ned og besætningen blev mønstret til redningsbådene. Alarmen blev afblæst igen efter to en halv time, men produktionen er forsat stoppet, og det vide i øjeblikket ikke, hvornår den kan genoptages. "Lækage opstod, da vi var ved at lukke ventilen på et gasmanifold, som igen var forbundet til en rørledning", siger en talsmand for Statoil til upstreamonline.com. "Vi betragter det som en alvorlig sag. Lækagen menes at have været stor”, siger Inger Anda, der er talskvinde for det norske tilsyn PSA.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Vand lukker havnen i Brisbane
Danske Maersk Line, der har skibe i havnen i Brisbane, er også ramt af de massive oversvømmelser i Australien. Rederikoncernen vælger nu at lukke havnen for deres skibe i Brisbane på grund af de stigende vandmasser. Peter Kyte, der er leder af havnen for Maersk, har sagt til selskabets kunder, at de skal overveje at sende personale hjem. Det skriver den australske hjemmeside dynamicexport.com. Hele havnen var lukket tirsdag - og skibe blev ankret op uden for havnen på åbent vand. Ud over stigende vand, var det også strømsvigt og lukning af tilkørselsveje og jernbanen, der var med til at lukke havnen. Det betyder, at der hverken kan komme varer til eller fra havnen.
Læs mere: http://nyhederne.tv2.dk

Skælskør: Politikere ønsker produktionshavn på Stigsnæs
Står det til politikerne i Slagelse Kommune, så kunne en produktionshavn i forbindelse med opførelsen af en kommende Femern-forbindelse udmærket placeres ved Stigsnæs. Her er ledige arealer - og dybgangen er tilstrækkelig. Desuden ligger Stigsnæs under 80 km fra den kommende Femern-forbindelse. Formanden for kommunens udvalg for plan og udvikling, Flemming Erichsen (S), håber, at Folketinget beslutter sig for en tunnel-forbindelse til Tyskland, for det vil fremme chancerne for, at et produktionssted til sænketunneler og en udskibshavn for disse kan placeres på Stigsnæs.
Læs mere: http://www.sn.dk

 

13. januar 2011

Juelsminde: Mulighed for lokal vandscooterbane undersøges
En langvarig strid om vandscootersejleres mulighed for at boltre sig ud for Juelsmindes kyst kan nu måske ende med, at sejlerne får deres egen bane. I hvert fald har Hedensted Kommunes teknik- og miljøudvalg sat gang i en undersøgelse, der skal vise, om der et eller andet sted langs den populære kyst er plads til at lade maskinerne og deres ejere drøne løs. - Der bliver ikke tale om, at banen bliver lagt ud for en strand, hvor man kan vise sig frem, men vi mener, at man skal undersøge, om der kan findes en mulighed, siger Peter Sigtenbjerggaard (S), der er formand for udvalget.
Læs mere: http://hsfo.dk

Rønne Havn: Døde måger i kajlamper
Der hænger døde måger i fire lamper ved oliekajen i Rønne Havns sydhavn. De døde måger blev opdaget af en lokal fuglekigger, som undrede sig over, hvorfor de døde måger er blevet hængt op i kajlamperne. Direktør Hans Kümler fra Rønne Havn ved ikke, hvem der har hængt de døde måger op i lamperne. Han fortæller, at døde måger mange steder bruges til at skræmme levende måger væk fra steder, hvor man gerne vil være fri for dem.
Læs mere: http://www.bornholmstidende.dk

Fredericia Byrådet mødes med lystsejlere
Fredericia byråd har inviteret bestyrelsen for Foreningen Fredericia Lystbådehavn til møde torsdag eftermiddag og dermed kan der være en løsning på vej i den årelange strid om en ny og større lystbådehavn i Sanddal. Striden har hidtil handlet om, hvem der skal betale den mange millioner kroner store udvidelse af lystsejlernes marina.
Kilde: http://www.vejleamtsfolkeblad.dk

Mariager Havn: Jeanette Roest får belønning for redningsindsats
Hun var ude at gå tur ved fjorden. Hun hørte, at der blev råbt på hjælp, og så tre personer i det iskolde vand. Til avisen har hun fortalt: »Jeg løber alt jeg kan hen til havnekanten bag grillen. Og her ser jeg tre par øjne, der desperat kigger tilbage på mig. Det glemmer jeg aldrig. De trygler, de øjne.« Jeanette Roest fik bugseret bedstefaren hen til en rampe, hvor han kunne holde fast. Hun tog yderligere fat i bukselinningen på bedstemoren for at holde hende oppe. Imens kom der andre til blandt andet én med en stige. Da Jeanettes arme og ben blev følelsesløse, tog andre over, og det lykkedes at få alle tre personer reddet i land, hvorefter de blev bragt på hospitalet.
Læs mere: http://www.dagbladet-holstebro-struer.dk

Ishøj: Forsikring dækker nok ikke båd under isen
Mange bådejere lader deres båd ligge i isen, men det kan gå galt, som nu i Ishøj havn, hvor en motorbåd er under isen. Henrik Jørgensen fra Tempo Bådsalg, siger til minbaad.dk: "Man skal have lidt OBS på, at man bør efterse sin båd, når det bliver tøvejr sidst på ugen. Denne båd er forsikret hos CODAN og de melder nok hus forbi, da deres forsikring ikke dækker skader forvoldt af is og frostskader. Og det er trods alt en båd til en lille million kroner."
Se billeder: http://minbaad.dk

Oversvømmelsen i Australien har ført nye problemer med sig i byen Brisbane (1)
De store vandmasser er så voldsomme, at store skibe og gangbroer nu risikerer at blive revet med og forårsage store ødelæggelserne i byen. - Det første er en Cable Ferry, hvor et af kablerne har revet sig løs. Den er i fare for at rive sig løs og blive slæbt med strømmen ind gennem byen. Der kan den jo ødelægge bropiller og andre ting. Premierministeren i Queensland siger, at de vil flyve en militærhelikopter ind med et stort anker, som de vil kaste ned på den for at få den til at blive, siger Per Ingvorsen. - Det næste problem er 'The Party Boat'. Det er sådan en stor båd man kan leje til selskaber og lignende. Den er de også bange for vil blive slæbt med af strømmen. Premierministeren har sagt, at de overvejer enten at destruere den eller sænke den for at undgå, at den laver ravage.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk

Brisbane: Livsfarlig haj set svømme i hovedgaden (2)
En af verdens farligste hajer er blevet set i en oversvømmet hovedgade i Brisbane. Tyrehajen er notorisk kendt for sin aggressivitet, og denne type haj har flere menneskeliv på samvittigheden. - Hold jer ude af vandet. Det er i forvejen farligt på grund af forurening, og nu er det også muligt, at du bliver angrebet af en tyrehaj og bliver spist, siger det lokale byrådsmedlem, Paul Tully, til ABC News. Han siger, at tyrehajer ofte bevæger sig ind i Brisbanes flod, og at det derfor er forventet, at de nu udnytter den udvidede plads. En tyrehaj kan blive 3,5 meter lang og veje op til 200 kilo. Den kan svømme frit både i salt- og ferskvand og udviser hysterisk aggressivitet når den angriber.
Læs mere: http://www.bt.dk


Fiskere i strid om miljømærkning
Striden drejer sig om, hvor store krav fiskerne skal leve op til, før fiskeriet efter rødspætter kan kalde sig bæredygtigt. På den ene side står Danmarks Fiskeriforening og Fiskernes Producentorganisation PO, som arbejder for at hele det danske fiskeri bliver miljøcertificeret efter det såkaldte MSC-mærke. På den anden side står en gruppe fiskere i selskabet North Sea MSC, som allerede er certificerede og tjener gode penge til at sælge miljømærkede rødspætter på det europæiske marked. En af dem er fiskeskipper Verner Møller fra Hvide Sande, som mener, at der bør stilles krav om større masker og fredning i gydeperioden, hvis rødspættefiskeriet skal kunne kalde sig bæredygtigt.
Læs mere: http://www.dr.dk

Tankskib med 2400 ton syre er kæntret i Tyskland
Et tankskib, lastet med 2400 ton svovlsyre, er torsdag kæntret på Rhinen ved den tyske by St. Goarshausen ved den berømte klippe Lorelei. To af fartøjets fire besætningsmedlemmer er savnet, oplyser Vans- og Skibsfartsmyndighederne i Bingen. Rhinen er spærret for skibstrafik i forbindelse med forliset.
Læs mere: http://www.bt.dk

Pirater angriber dansk skib i Adenbugten (1)
To danskere er om bord på et fragtskibet Leopard, der netop nu er under angreb af pirater i Adenbugten ud for Oman. Det oplyser Claus Bech, der er direktør i rederiet Shipcraft. - Vi modtager en melding klokken 14, om at skibet er under beskydning. Siden har vi ikke haft kontakt med besætningen, fortæller Claus Bech til Ritzau. Leopard er et fragtskib på 2000 ton. Det er sikret til at modstå piratangreb i et sådant omfang, at besætningen burde kunne nå i sikkerhed. - Skibet er sikret med pigtråd og stålplader for døre og vinduer. Besætningen burde være nået i sikkerhed i skibets safe room, siger Claus Bech.
Læs mere: http://www.dr.dk

Sørøvere angreb dansk skib fra våbenrederi (2)
Rederiet bag det skib, der kan være kapret ud for Oman, har specialiseret sig i at fragte våben og farligt gods. Det danske fartøj kommer fra rederiet Shipcraft, der blandt andet har specialiseret sig i at transportere farlige laster, militært udstyr og atomlaster. Det er ikke oplyst, om fragtskibet på tidspunktet for alarmen sejlede med farligt gods.
Læs mere: http://politiken.dk

Krigsskib på vej mod angrebet dansk skib (3)
Det danske skib, som blev angrebet af pirater i går, har lasten fuld af våben. Det har også haft bevæbnede vagter om bord, men de var netop sat af skibet i havnebyen Salalah i Oman, da skibet sejlede ud af det område, somaliske sørøvere sædvanligvis opererer i. Et krigsskib er netop nu på vej mod skibet for at se, hvad der er foregået: Kaprerne kan have forladt fartøjet uden at mandskabet tør forlade beskyttelsesrummet - eller de kan stadig være om bord på fragtskibet. Om bord på 'Leopard' er to danskere og fire fillippinske søfolk.
Læs mere: http://politiken.dk

Ændring af lov om sikkerhed til søs og sømandsloven på vej
Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen har netop fremsat et forslag til lov om ændring af søloven, lov om sikkerhed til søs og sømandsloven. Lovforslaget skal skabe hjemmel til implementering af et EU-direktiv om forsikring for søretlige krav. Formålet er at beskytte skadelidte bedre ved at kræve, at større skibe skal have en ansvarsforsikring.
Læs mere: http://www.soefartsstyrelsen.dk

 

17. januar 2011

Svanemøllehavnen: En 6-meter med sjæl og utætheder
Catja Beck-Berge er en aktiv kvinde, der nyder sin båds historie og egenskaber til søs. Et kæmpe spring møder os, da vi træder om bord på den ældre, stolte dame ved navn Ebana fra 1945 - en Østersø 6-meter bygget i Oregon Pine. Pludselig hører vi vand, der lænses fra det lidt utætte skrog. Vandet løber ud via elektriske pumper, der stort set altid er tændt. Den indenbords motor virker ikke den dag, vi sejler ud af Svanemøllehavnen i København for storsejl og genua. Men det går fint, selv om Østersø 6-meteren er en anelse tung på roret.
Læs mere: http://fpn.dk

Sakskøbing havn: Mand frygtes druknet
Niels Martin Andersen besøgte fredag aften en bekendt i en husbåd i Sakskøbing havn. Ejeren af husbåden forlod husbåden fredag aften ved 22-tiden. Da han vendte tilbage lidt over midnat stod døren åben ind til husbåden og han formodede at Niels Martin Andersen stadig opholdt sig på båden for at overnatte. Først lørdag formiddag gik det op for husbådejeren at Niels Martin Andersen ikke opholdte sig på husbåden. Ligesom han heller ikke opholdte sig i sit hjem på Nykøbingvej 11. Flere af Niels Martin Andersens personlige ejendele var efterladt på båden og hans cykel stod stadig lørdag på kajen ved husbåden. - Vi frygter at Niels Martin Andersen er faldet i vandet og druknet, siger Tom Ahlquist fra lokalpolitiet.
Læs mere: http://www.folketidende.dk

40 knob til sjov og hygge
Den finske båd AMT 200 er hurtig og egner sig både til tur- og vandskisejlads. Efter at have skubbet håndtaget frem på AMT 200 Day Cruiseren tog det kun seks sekunder, før vi planede mellem klipperne ved Finlands kyst. 150 hestekræfter fra en Honda-motor skubbede os frem, og kort tid efter sejlede vi næsten 40 knob, selv om vi var tre mand om bord. I kahytten hives trappen til side, og derefter er der fri adgang til den lille, lidt mørke kahyt, hvor to personer godt kan ligge - vel at mærke hvis man er under 1,90 meter, efter vores vurdering. Et lille toilet kan også monteres i kahytten, men en feriebåd til en uges sommersejlads er AMT 200 DC ikke.
Læs mere: http://fpn.dk
AMT Boats: http://www.amt-veneet.fi

Vedbæk Havns udvidelse bliver kun for de rige!
Med Vedbæk Havnebestyrelses og Vedbæk Bådelaugs sidste udspil bliver de nye pladspriser så høje, at borgere i Rudersdal kommune med en almindelig dansk gennemsnitsindtægt vil få svært ved at få råd til en bådplads i Vedbæk Havn i fremtiden. Den nye indskudspris med en plads-bredde-meter-pris er fastsat til DKK 25.000 pr. breddemeter. Ifølge L. Hougaard Gl. Holte, er den nye indskudspris asocial og urimelig høj.
Læs mere: http://rudersdal.lokalavisen.dk

Roskilde: Skibsvrag fjernet efter to år
Udsigten fra Frederiksborgvej og ud over fjorden blev fredag en hel del pænere. Efter to år med et skibsvrag til at skæmme billedet, kan beboerne i området nyde, at der er frit udsyn. De seneste to år har det ejerløse skib ligget i vandet, uden at nogen ville kendes ved det, men en flok frivillige fra havnen fik nok og spurgte BJ Enterprise, om ikke han ville hjælpe. Efter en knækket stålwire og en lastbil, der ikke kunne stå fast, lykkedes det med to tov og 16 tons grus som ballast i lastbilen at trække båden på land i går. Den to tons tunge båd blev taget med på havnen, hvor den bliver hugget op og kørt på KARA.
Læs mere: http://www.sn.dk

Ingen lov for ejerløse vrag
Vandene omkring Danmark er lovløse, og der mangler en lov, som sørger for, at nogen tager ansvar for både uden ejer. Det mener det lokale folketingsmedlem Mette Gjerskov, der nu vil rykke miljøminister Karen Ellemann den undersøgelse, hun har lovet. I går blev et gammelt vrag trukket op af fjorden af frivillige kræfter, efter at både politi og private i lang tid har ledt efter ejeren. Vedkommende er ikke dukket op, og til sidst blev en flok borgere i Roskilde så trætte af at se på de forfaldne skib, at de fredag fjernede det uden at få nogen form for betaling for det.
Læs mere: http://www.sn.dk

Vil bygge flydende fyrstendømme
Prisen er 6,2 milliarder kroner – men så får man også sin egen udgave af Monaco. Det britiske værft Yacht Island Design tilbyder nu sine kunder det spektakulære skib »The Streets of Monaco«, som blandt andet indeholder kopier af flere af de mest kendte bygningsværker i fyrstendømmet – såsom det kendte casino. Yacht Island Design leder nu med lys og lygte efter en mangemilliardær, der er villig til at betale for at få sit eget flydende fyrstendømme.
Læs mere: http://www.metroxpress.dk

Se prammen der lukker Rhinen
Al skibssejlads på Rhinen blev torsdag indstillet, efter en pram med 2.400 ton svovlsyre kæntrede i floden. Den godt 110 meter lange pram "Waldhof", der havde kurs mod Antwerpen, kæntrede af ukendte årsager tæt på den tyske by Sankt Goarshausen, da den var på vej igennem en smal slugt.
Se video: http://jp.dk

Kegnæs: Tusindvis af døde fisk kan komme fra kutter
De tusindvis af døde fisk, som i begyndelsen af ugen blev fundet døde ved Østerby på Kegnæs, kan stamme fra en fiskekutter. Der lå mellem 3000 og 5000 døde fisk på stranden. Alle fiskene er brislinger. - Og lige nu bliver der landet brislinger i Sønderborg Havn. Så det kan muligvis være en fiskekutter, der har tabt nogle kasser. Det har selvfølgelig ikke været med vilje, man smider ikke penge ud af vinudet. Prisen på brislinger er rigtig god lige nu, siger Finn Hansen, der er havnemester i Sønderborg Havn.
Læs mere: http://www.jv.dk

Sanddal: Enighed om lystbådehavn til 50 mio. kr.
Fredericia byråd og bestyrelsen for Fredericia Lystbådehavn nåede i aftes til enighed om at bygge en ny lystbådehavn i Sanddal til 50 mio. kr. Med aftalen er 14 års stridigheder lagt på hylden. Associated Danish Ports A/S, som Fredericia Havn er en del af, skal finansiere de 40 mio. kr., der skal tilbagebetales af lystsejlerne over 30 år.
Kilde: http://www.vejleamtsfolkeblad.dk

AC45’eren sejler
Den første AC45-katamaran blev søndag søsat i Auckland og blev efterfølgende testet på bugten under perfekte forhold. Katamaranen vil i år og næste år blive brugt under America’s Cup World Series der starter medio 2011.
Se billeder: http://www.baadmagasinet.dk
Se video: http://www.baadmagasinet.dk


Vandstandsprognoser er blevet forbedret
Farvandsvæsenet analyserer jævnligt kvaliteten af de oceanografiske prognoser, som brugerne især nyder godt af på Sejladsudsigten. Den seneste rapport viser, at vi er kommet godt i hus med temperatur, salt og strøm, mens vandstandsprognoserne har været mere problematiske. Det har ført til handling. Det lykkedes heldigvis for os allerede i juli at indføre en justeret oceanografisk model for Nordatlanten, som førte til klare forbedringer. Og i december gjorde metoderne herfra det muligt at gøre de detaljerede prognoser for de indre danske farvande endnu mere præcise,” forklarer Carsten Hansen og fortæller, at fejlen på vandstandsprognosen før i enkelte perioder kunne overskride 30 centimeter, mens den nu typisk er ganske få centimeter.
Læs mere: http://frv.dk

Østersøen: To skibsvrag særligt miljøfarlige
To skibsvrag i dansk farvand ved Bornholm udgør en særlig risiko for miljøet. I en ny rapport udpeger det svenske Sjöfartsverket i alt 31 skibsvrag ved Sveriges kyster, som kan være farlige for havmiljøet. Blandt dem er det kinesiske fragtskib Fu Shan Hai, der sank ud for Hammeren i 2003 og den polske coaster Koronowo, der sank ud for Hasle i 1979. Især Fu Shan Hai anser de svenske myndigheder for at udgøre en risiko for miljøet. Miljøfaren skyldes især skibenes beholdning af olie, men også gødningsmidler kan udgøre en fare for forurening, hedder det i rapporten.
Læs mere: http://www.dr.dk

Østersøens marsvin skal tælles
Hvor mange marsvin færdes i Østersøen fra Øresund og til skærgården ved Åland? Det skal et nyt projekt finde ud af. 300 såkaldte marsvine-detektorer skal de næste to år registrere, hvor mange marsvin, der passerer og give lyd, skriver Fiskeri Tidende.
Læs mere: http://www.dr.dk


De mikrobiologiske superstjerner i Den Mexicanske Golf

Ulykken på boreriggen Deepwater Horizon i Den Mexicanske Golf i april sidste år blev hurtigt udråbt som den værste oliekatastrofe i USA's historie. Men siden har historierne om de biologiske superstjerner - de olieædende bakterier - ændret billedet markant. For kort efter borehullet blev lukket i juli erklærede den amerikanske regering, at nu var det meste af olien da væk - især takket være de flittige bakterier. Men som bekendt skal man ikke skue hunden på hårene - for under overfladen - nede i havets dyb er billedet knap så rosenrødt - faktisk er det nok nærmere ret slimet og fyldt med døde dyr.
Læs mere og hør udsendelse: http://www.dr.dk

Hanstholm Havn opgiver bølgeturbineanlæg i ydermolerne.
Økonomiske realiteter har sat en prop i forsøget på at bygge et bølgeturbineanlæg til produktion af elektricitet i Hanstholm Havns ydermoler i forbindelse med havnens udvidelse. Tanken om at anvende de kommende ydermoler til vedvarende energi er ikke opgivet. Havnedirektøren fortæller, at havnen har et udbud til interesserede aktører om retten til seks til otte større vindmøller på netop ydermolerne.
Læs mere: http://nordjyske.dk

Søværnets først med nyt system til minerydning
Som de første i NATO er danske mineryddere, sammen med eksperter fra Forsvarets Materieltjeneste, i gang med at udvikle et nyt system til at rydde miner fra havbunden. Det nye system bliver mobilt og vil kunne operere både fra et skib og fra et kommandomodul i en container på land. Foruden kommandomodulet vil systemet bestå af minerydningsdroner, det vil sige ubemandede skibe, der kan fjernstyres til at sejle ind i områder med miner. Desuden vil den nye minerydningskapacitet omfatte et antal sonarer og undervandsrobotter. Blandt andet en helt nyudviklet undervandsrobot, der sejler uden kabel, og som de danske mineryddere som de første i verden netop har testet i saltvand.
Læs mere: http://forsvaret.dk

Spøgelsesskib forlader Skagen havn
Efter næsten ni år, og efter et omfattende forarbejde, er det endelig lykkedes Skagen Havn at komme af med det 30 år gamle krabbe fiskefartøj Bjal Paamiut. Tirsdag forlod skibet Skagen på slæb efter bugserbåden Norsund, med kurs mod Frederikshavn for ophugning. Det skete en uge efter at Bjal Paamiut blev solgt på en længe ventet tvangsauktion til handelsselskabet Jatob, som endelig banede vejen for en afslutning på et udmattende forløb med at få fartøjet væk fra Skagen Havn. For Skagen Havn er det naturligvis positivt, at vi nu har fået frigjort kajplads til anløb af aktive fartøjer. Fjernelsen af Bjal Paamiut markerer således også afslutningen på en indsats, hvor det over en årrække er lykkedes at få fjernet en række fartøjer, som har henlagt synkefærdige i havnen.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Sletterhage: Miljøskib overvåger grundstødt fragtskib
Miljøskibet Marie Miljø overvåger lørdag aften havområdet syd for Mols, hvor det næsten 200 meter lange fragtskib Santa Elena lørdag stødte på grund. - Men der er ingen olieforurening, og rederiet er ved at lave en bjærgningsplan, så skibet kan komme fri igen hurtigt, siger stabsvagten ved SOK, Søværnets Operative Kommando. Skibet er lastet med soja og var på vej til Aarhus Havn for at losse, da det gik på grund syd for Sletterhage Fyr på sydspidsen af Mols.
Læs mere: http://www.sn.dk

Sletterhage: Santa Elena står hårdt på grunden
Det panamansk flagede fragtskib Santa Elena, der lørdag eftermiddag gik på grund ud for Sletterhage, står urokkeligt fast. Det er nødvendigt at overføre dele af skibets last til andre skibe, før den store bulkcarrier kan blive trukket fri. ”Den står rigtig godt fast i hele skibets længde”, siger vagthavende presseofficer i Søværnets Operative Kommando, Kenneth Nielsen, til maritimedanmark.dk. Meget tyder på, at Santa Elena ved en fejl er sejlet syd om en nærtliggende bøje. Var skibet gået nord om bøjen, havde vanddybden været 38 meter.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Hundested: Grundstødt skib skabte kø til farvand
Lørdag formiddag fik politiet en melding om et skib, der var stødt på grund halvanden sømil vest for Hundested. Skibet var på vej til Frederiksværk med 3700 ton stål, men stødte af ukendte årsager på en sandbanke. Det skabte en del problemer for andre skibe, der skulle sejle ind i farvandet, da de ikke kunne komme forbi.
Læs mere: http://www.sn.dk

Adenbugten: Pirater har kapret norskejet skib
Det norskejede skib MV Samho Jewelry er kapret af somaliske pirater i Adenbugten sydøst for havnebyen Muscat i Oman, oplyser EU's flådestyrke, Navfor. Tankskibet sejler under maltesisk flag, men er norskejet. Der er 21 besætningsmedlemmer om bord, heriblandt myanmarere, filippinere og koreanere. Navfor havde lørdag ingen yderligere oplysninger om selve kapringen, der fandt sted i nærheden af, hvor det danske fragtskib Leopard onsdag blev angrebet.
Læs mere: http://www.dr.dk

Krydstogtskib forsøgt kapret af pirater
Det 9570-tons tunge skib Spirit of Adventure var på vej fra Madagaskar til Zanzibar med 348 passagerer om bord, da et mindre fartøj kom faretruende tæt på den store båd. Den lille båd, formentligt en hurtigtsejlende speedbåd, havde fulgt skibet tæt i længere tid, og under gæsternes aftensmad sejlede motorbåden så helt tæt på. En talsmand for selskabet der ejer skibet, udtalte efterfølgende, at alle passagerer var blevet ført ind i loungen og at alle sikkerhedsforanstaltninger var blevet taget for at være på forkant med begivenhederne. Kaptajnen satte fuld fart på skibet og den uidentificerede båd opgav efter noget tid at følge efter.
Læs mere: http://sondagsavisen.dk

Pirater frigiver græsk tanker
Et ukendt beløb blev angiveligt smidt ombord på den græske tanker Motivator i løbet af lørdagen. For tidligt søndag frigav de somaliske pirater så skibet, der havde 18 filippinske sømænd ombord. Skibet Motivator, der sejler med kemikalier, blev kapret 4. juli 2010 i den sydlige del af Det Røde Hav. I de seneste måneder har somaliske pirater brugt tankeren som et moderskib, hvorfra mindre både med pirater har sejlet ud på togt.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk

Piratoffer svigtet af alle
De to danske søfolk, der med stor sikkerhed er havnet som gidsler i kløerne på somaliske pirater, går en usikker fremtid i møde. Jens Peter Skov var gidsel på Danica White, som blev kapret i 2007 fortæller: Hvis man forudsætter, at rederiet Shipcraft får dem helskindet hjem, risikerer de, at et nyt mareridt begynder. I 83 dage sad Jens Peter Skov Jensen og fem danske kollegaer som gidsler hos somaliske pirater, efter at skibet Danica White 1. juni 2007 blev kapret af pirater. Næsten tre måneder gik der, før rederiet betalte løsepengene på anslået fire millioner kroner og fik sine ansatte hjem. Derefter begyndte et nyt mareridt. - Jeg lider af posttraumatisk stresssyndrom. - Jeg føler mig temmelig svigtet. Som det er nu, får jeg ikke nogen hjælp til at klare det.
Læs mere: http://www.bt.dk

Leopards våbenlast er uberørt
Ifølge Tradewinds oplysninger, er der både ammunition, sprængstoffer og håndvåben i lasten på det danske skib, der fortsat bevogtes af tyrkiske marinesoldater. Det skal dog understreges, at disse oplysninger ikke er bekræftet fra anden side. De tyrkiske soldater har angiveligt ikke fundet tegn på, at piraterne har forsøgt at fjerne noget fra våbenlasten. Det fremgår af skibets papirer, at det var på vej til den indiske havneby Mumbai, da det blev angrebet. Men om våbenlasten skulle losses der, eller et andet sted, vides ikke. Og hverken skibets rederi Shipcraft, det danske Udenrigsministerium eller andre danske myndigheder, har indtil nu ønsket at kaste lys over, hvad skibets last indeholder.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Fagforening: Bortførte søfolk sejlede alene
De seks bortførte søfolk ombord på danskejede M/V Leopard sejlede tilsyneladende uden for de anbefalede konvojer på et farligt tidspunkt. "Det er fuldstændigt respektløst af rederiet overhovedet at sejle ind i et område, hvor der sidder 625 gidsler med øjnene vidt åbne. For nu kan man jo kun forestille sig, at der er blevet føjet endnu seks gidsler til," siger forhandlingssekretær Henrik Berlau. Krisepsykolog Dorte Boye Hjortkjær kalder den situation, som den bortførte besætning nu sidder i for "ekstrem". Hun vil ikke udelukke, at nogle af gidslerne vil forsøgte at undslippe deres fangevogtere.
Læs mere: http://avisen.dk

Danske søfolk måske på kapret skib
På fjerde døgn er der fortsat ingen sikre oplysninger om, hvor seks søfolk - herunder to danskere - fra fragtskibet Leopard befinder sig. De kan være i samme båd som 26 andre sømandsgidsler. Natos indsats mod pirater i London, har oplyst, at de seks søfolk formodes at være om bord på piraternes moderskib. Nato har angiveligt identificeret moderskibet som et taiwanesisk fiskefartøj Shiuh Fu No 1. Overvågningsfly har taget billeder af det, og Nato har lagt dem ud på sin hjemmeside. Fiskefartøjet Shiu Fu No 1 blev ifølge EU's piratenhed, Navfor, kapret den 25. december 2010 cirka 120 sømil nordøst for Madagascar i Det Indiske Ocean. Om bord var 26 søfolk af taiwanesisk, vietnamesisk og kinesisk nationalitet. Ifølge Navfor er deres skæbne ukendt.
Læs mere: http://www.sn.dk

 

18. januar 2011

Kolding: Jens vil bygge et bådeværft
To initiativtagere forestiller sig, at et nyt bådeværft med bedding kan være med til at skabe en indholdsrig hverdag for aktive pensionister, efterlønnere og skoletrætte unge. Der mangler »noget« i Kolding. Det »noget« er et mindre bådeværft med en bedding. I hvert fald, hvis man spørger Jens Høy, der sammen med en ven forsøger at søsætte idéen hos Kolding Kommune. Det skal vel at mærke være et bådeværft, der fortrinsvis drives af frivillig arbejdskraft, og som skal ses som et »skævt dagtilbud«, der gerne skal fungere som en integreret del af det almindelige fællesskab på Kolding Havn. Derfor håber de to projektmagere på også at kunne gøre aktive pensionister og efterlønnere interesserede.
Læs mere: http://www.dinby.dk

Bådmesse i Aars
Nordjyder med interesse for at sejle får nu bedre muligheder for at se og mærke det seneste nye til brug i det våde element. Det sker når Kultur og Messecenter Aars inviterer til bådmesse. Arrangørerne arbejder på at vise et udsnit af specielt små og mellemstore både, som er typiske for det, man ser i havnene i de indre fjorde. Og så en masse udstyr og tilbehør. Bådmesse Nord afvikles i Aars i weekenderne 14. - 15.maj og 20. - 22. maj.
Læs mere: http://www.dr.dk

Overlev i koldt vand
En stor del dødsfaldene til søs er forårsaget af kulde. Enten direkte som følge af underafkøling af vitale organer og følgende hjertestop eller indirekte ved, at kroppen drænes for varme, musklerne går i krampe, og den nødstedte drukner. Koldt vand dræner kroppen for varme 32 gange hurtigere end luft. Derfor bør al fokus være på at komme hurtigst muligt ud af vandet. Sejler du i en lille båd, bør du være trænet i at vende den i tilfælde af kæntring, og i at redde dig selv op i den. Kan båden ikke vendes, skal du klatre op på bunden af den. De fleste småbåde, der er fyldt med vand, kan stadig godt bære vægten af et par personer.
Læs flere gode råd: http://www.forsvaret.dk


Britisk superfærge skal slå Mols-Liniens rekord
Britiske rederier og skibsværfter er gået i gang med at udvikle en højhastighedsfærge, der skal slå den danske verdensrekord for hurtigste østgående sejlads over Atlanterhavet, skriver Ingeniøren. The Maricuda Atlantic Challenger er 80 meter lang og skulle, ifølge det engelske maritime branchetidsskrift Synfo News, kunne sejle med en hastighed på 70 knob. Den nuværende verdensrekord blev sat af Mols-Liniens Cat-link V-færge, som var i drift frem til 2005 på ruterne Kalundborg-Århus og Odden-Århus.
Læs mere: http://www.nordvestnyt.dk

Specialbåd sat ind i eftersøgning
Beredskabsstyrelsen Midtjylland hjalp til med en specialbåd i eftersøgningen af den 65-årige Harald Christensen i Varde å. Båden kan lave et tredimensionalt billede under åens overflade. Et computerprogram laver billeder af, hvad der gemmer sig i vandet, med et avanceret ekko-lod. Syd- og Sønderjyllands Politi søger fortsat efter den 65 -årige Harald Christensen, som siden onsdag har været forsvundet fra sit hjem i Billum vest for Varde.
Læs mere: http://www.tvsyd.dk

Frederikshavn: Krigsskib forstyrrede nordjysk mobilsnak
IT- og Telestyrelsen har meldt forsvaret til politiet, fordi et af søværnets krigsskibe har forstyrret mobiltelefoner i Frederikshavn. Ifølge it-magasinet Com-On mener IT- og Telestyrelsen, at forsvaret systematisk har overtrådt dansk radiolovgivning, fordi skibe fra søværnet har "forurenet" de danske mobilfrekvenser. Forsvaret ønsker, at personalet på krigsskibene skal have mulighed for at ringe til kolleger og familier. Men metalarmeringen på krigsskibene dæmper mobilsignalerne kraftigt, og derfor har der siden 2008 været installeret såkaldte mobil- repeatere om bord på danske krigsskibe. Radioforstyrrelserne var så kraftige, at mobilkunder på havneområdet ikke kunne telefonere.
Læs mere: http://nordjyske.dk

Kapsejlads: Til Miami trods presset økonomi
Den olympiske regatta i Miami er en dyr fornøjelse, derfor har sportschef Thomas Jacobsen i år valgt at nedprioritere stævnet for det danske landshold. Alligevel har enkelte danske sejlere fundet vej til Florida, herunder matchrace-holdet med skipper Lotte Meldgaard. Hun fortæller til Bådmagasinet: "Vi er taget herover for at træne i 14 dage inden årets første World Cup. Vores økonomi er utroligt presset, men det var høj prioritet at komme herover - vi kunne ikke sige nej til dette internationale trænings setup.” Sidste år lykkedes det matchraceteam.dk at sejle sig i kvartfinalen, hvorefter det blev til en samlet 8. plads.
Læs mere: http://www.baadmagasinet.dk

Kapsejlads: Førende både måtte i havn i Barcelona World Race
Efter 16 dage på havet er alle bådene kommet på den sydlige halvkugle. Det har været en rigtig sufetur for de fleste både, hvor du hurtigste både til tider sejlede over 400 sømil på 24 timer, hvilket svarer til en gennemsnitsfart på over 16 knob. Foncia(Desjoyeaux & Gabart) og Virbac-Paprec 3(Dick & Peyron) førte fra starten og til efter at de havde passeret ækvator, men pga. tekniske problemer sejlede de ind til Recife (Brasilien) for at få deres både lavet, så de kan sejle videre mod sydhavet. Lidt vildt at begge de førende både måtte i havn. Nu ligger de som nr. 5 og 6 i den samlede stilling.
Læs mere: http://minbaad.dk

Mexico: Narkovold stopper krydstogter
Tre krydstogtselskaber trækker sig nu ud af Mexico. Ganske enkelt fordi der er for farligt. Den narkorelaterede vold er aldeles ude af kontrol i landet, og det er blevet for meget for Royal Caribbean, Carnival Corp og Norwegian Cruise Lines, der alle har afgange fra det sydlige Californien til destinationer i Mexico.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk

Eksplosionfare på Odense Havn
Udslip af højeksplosivt stof har gjort, at politiet tirsdag formiddag har spærret store dele af Odense Havn af. Et større område omkring virksomheden Air Liquide på Havnegade 151 i Odense er blevet spærret af. Afspærring og evakuering er et resultat af, at en større mængde af det eksplosive og ekstremt brandfarlige stof acetylen er sluppet ud fra Air Liquide.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Skagerak: Høj temperatur dræber torsk
Klimaforandringer kan være skyld i, at torsken forsvinder fra Skagerak. Vandet bliver muligvis så varmt, at det ikke længere er et godt sted for atlanterhavstorsk at vokse sig store og stærke, viser ny forskning. Rapporten, der indeholder opmålinger af længden på 100.000 ungtorsk helt tilbage fra 1919, peger på, at torskene vokser mindre om sommeren i de år, hvor Skagerak er varmere end normalt. Den hæmmede vækst om sommeren bliver ikke udlignet, hvis vandtemperaturen er over middel i foråret, selvom det faktisk gavner torskens vækst.
Læs mere: http://www.dr.dk


Frederiksværk: Skib trukket fri af grund
Lørdag morgen kl. 9 stødte skibet »Wilson Humber« på grund i sejlrenden ud for Lynæs på vej ind til Frederiksværk Havn. »Men nu er skibet trukket fri og ligger i havnen i Frederiksværk,« oplyser presseofficer Kenneth Nielsen fra SOK, Søværnets Operative Kommando. »Wilson Humber«, der var lastet med stål, skal blive liggende, indtil Søfartsstyrelsen har tjekket, om skibet er kommet til skade – og hvorfor det grundstødte. Mandag ville dykkere fra Søfartsstyrelsen tjekke skrogeg.
Kilde: http://www.dinby.dk

Pirater jagter nu ofre hele året rundt
Somaliske piraters brug af kaprede moderskibe sætter dem i stand til at gå længere til søs. De kan have flere forsyninger med om bord, og de opererer nu i et langt større område. Det siger forsker ved Center for Militære Studier Lars Bangert Struwe. - Tidligere holdt dårligt vejr dem inde. Men nu angriber de døgnet rundt alle ugens syv dage og hele året rundt. Og det i næsten hele Det Indiske Ocean, siger Lars Bangert Struwe. Trods tilstedeværelsen af internationale flådeskibe er problemet med sørøverier eskaleret i bekymrende grad.
Læs mere: http://www.tvsyd.dk

Pirater tog 1.181 gidsler i 2010
1.181 personer blev sidste år taget til fange af pirater. Det viser en opgørelse fra organisationen International Maritime Bureau, som aldrig tidligere har registeret så mange gidsler. Af de 53 skibe, som pirater tog kontrol med sidste år, blev alle på nær fire bordet ud for Somalias kyst. I alt tegner de somaliske pirater sig for 85 procent af gidseltagningerne i 2010. Otte søfolk blev dræbt af pirater i 2010. Ved årets udgang holdt piraterne stadig 638 personer som gidsler, skriver Associated Press.
Kilde: http://www.dr.dk

 

19. januar 2011

To fiskere døde efter kollision i Kattegat (1)
To fiskere - en far og en søn fra Grenaa på 72 år og 43 år - er omkommet efter en kollision i Kattegat ud for Djurslands kyst. Østjyllands Politi oplyser, at fiskekutteren fra Grenaa kort før midnat natten til onsdag stødte sammen med et svensk skib cirka 12 sømil nordøst for øen Hjelm. Begge fiskere måtte springe i vandet, og det svenske skib gik straks i gang med en eftersøgning, som lidt efter blev suppleret med et fartøj og to helikoptere fra Søværnets Operative Kommando.
Læs mere: http://www.dr.dk

Kravlede op ad stige men faldt i vandet (2)
Det svenske skib, der nu ligger i Korsør Havn, kolliderede med fiskekutteren kort før midnat. Far og søn om bord på fiskekutteren fald i vandet, og den ene forsøgte at redde sig selv om bord på skibet, men havde ikke nok kræfter til at kravle hele vejen op ad rebstigen. "Vi får hurtigt at vide, at den ene person er fundet. Han hænger på en rebstige på siden af det svenske skib, men han har ikke kræfter til at komme om bord. Da vores helikopter kommer til stedet, er han faldet i vandet igen, og vi finder ham bevidstløs," forklarer John Ærø Hansen, fra SOK, der har haft ansvaret for redningsaktionen, til tv2.dk.
Læs mere: http://nyhederne.tv2.dk

Krisehjælp på vej til Grenå (3)
Hvis der er behov for akut og anonym krisehjælp efter det voldsomme kutterforlis ved i Kattegat, så er hjælpen allerede på vej. Fiskeriets arbejdsmiljøråd har haft kontakt til byens Fiskeriforeing fortæller rådets direktør Flemming Nygaard Christensen. - Når der sker sådan en ulykke, så bliver vi rutinemæssigt kontaktet af SOK. Og så kontakter vi de implicerede eller deres lokale fiskeriforening eller andre, som har tæt forbindelse til de involverede. - Vi er jo alle sammen af kød og blod og har følelser. Nogle krakelerer på stedet, mens andre kan gå og putte med sorgen i lang tid. Det er meget forskelligt, hvordan folks behov er, siger direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Flemming Nygaard Christensen.
Læs mere: http://www.dr.dk

Hasle Havn mangler vedligeholdelse
Fiskerne på Hasle Havn mener, at havnen er blevet forsømt, når det drejer sig om vedligeholdelsen. Men det er der råd for, kommunen har nemlig et budget på 300.000 til nødtørftige reparationer. Birger Olsen fortæller, at fiskerne ved Hasle Havn tit har henvendt sig til kommunen for at penge til lidt maling, så de selv kunne udbedre nogle af de skader, der er. - Men vi har bare fået af vide, at det var der ingen penge til, forklarer Birger Olsen.
Læs mere og se indslag: http://www.tv2bornholm.dk


Farvandsvæsenet vil gerne invitere dig til en fokusgruppe i uge 9.
Du får et Magasin gavekort på 400 kr. for at deltage. Farvandsvæsenet er i gang med 3 fokusgruppe-undersøgelser og vi vil gerne invitere dig til at deltage, hvis du passer på én af disse målgrupper: Professionelle: • Kaptajner eller navigatører på skibe, der sejler i danske farvande. • Personer, der arbejder på et rederi eller i en havn og er i deres arbejde i kontakt med skibene i navigatoriske spørgsmål? Dvs. formidler maritim information til broen. Fritidssejlere: • Sejlere, surfere, dykkere eller personer, der på anden måde bruger havet i fritiden. (der er flere målgrupper)
Læs mere: http://frv.dk

Egholm: Øboere kan igen komme til fastlandet
De isplagede beboere på Limfjordsøen Egholm kan nu igen komme til og fra fastlandet. En isbryder har tirsdag eftermiddag brudt isen, så færgefarten er genoptaget. Det fortæller P4 Nordjylland. Egholm-færgen har gennem flere dage sejlet meget uregelmæssigt på grund af drivis.
Læs mere: http://www.berlingske.dk

Gammel mønt skal bringe "Leonora Christina" held
Sommerferien og juleferien i Australien slut, og det summer igen af aktivitet på Austalværftet, hvor Bornholms nye katamaranfærge bliver bygget. I weekenden tog H/F "Leonora Christina"s kaptajn derud med en lille speciel mønt i bagagen. Det er en gammel sømandstradition, at man lægger en mønt under masten på nye skibe og færger, det bringer held og lykke på rejsen. BornholmerFærgen oplyser, at på "Leonora Christina" bliver det en 2-skilling fra 1660, altså fra den "rigtige" Leonora Christinas tid, og den er doneret af Bornholms Møntsamlerforening. Den lille mønt er små 2 cm i diameter.
Læs mere: http://www.bornholm.nu

Sådan undgår du hajangreb
Hajer er farveblinde, og derfor kan farven på din våddragt muligvis mindske risikoen for et hajangreb. Find den hvide eller lyseblå våddragt frem, næste gang du skal ud at svømme i et hajfyldt farvand. Australske forskere har nemlig fundet ud af, at hajer er farveblinde, og derfor har deres øjne sværere ved at registrere lyse våddragter, da de lettere går i et med resten af havvandet. En undersøgelse viste, at det i langt højere grad er svømmere i mørke eller sorte våddragter, der bliver angrebet af de svømmende rovdyr. Derfor forventer Nathan Hart, at de ny resultater vil blive brugt, når man fremover skal producere våddragter til eksempelvis surfere og dykkere.Han håber samtidig, at opdagelsen kan bruges til at nedbringe det enorme antal af hajer, der årligt dør, efter de er blevet viklet ind i store fiskenet. ”Vi kan måske bruge det til at designe fiskenet, der er mindre tillokkende for hajer,” siger han til The Daily Telegraph.
Læs mere: http://jp.dk


Sikkerhedszone på Odense Havn ophævet
Hjemmeværnsmænd er gået i gang med at fjerne afspærringer omkring virksomheden Air Liquide. Siden der tirsdag formiddag udbrød brand på virksomheden efter et uheld med en 50 kilo-gasflaske, har brandfolk fra Odense Brandvæsen overhældt de trykflasker, der befandt sig i nærheden, med vand for at køle dem af.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Spektrums afrejsedato fra Thisted Havn nærmer sig.
I forvejen var der meget at gøre på den gamle færge, men den hårde vinter har bragt en ny bunke projekter frem i lyset. Spektrum syder normalt af feststemte folk og pulserende elektronisk musik, men i disse dage hører man kun musik, når en af håndværkerne skruer op for et pophit på sin arbejdsradio. Spektrum har overvintret ved kajen i Thisted, inden det skal på togt i resten af Norden. I forvejen var der meget at gøre på den gamle storebæltsfærge, men den exceptionelt kolde vinter har sat fokus på en række hidtil ukendte problemer, som indehaverne er blevet tvunget til at udbedre.
Læs mere: http://nordjyske.dk

ISAF VM vil sende 1000 både til Aarhus
Dansk sejlsport vil afholde ISAF VM for samtlige olympiske klasser i 2014. Jesper Bank skal være med til at sikre værtskabet i disse dage. Fem danskere drog i dag, tirsdag, til den engelske by Southampton for at præsentere det danske bud på ISAF Worlds 2014. Det er ambitionen, at alle olympiske bådklasser til den tid skal konkurrere om VM-medaljer og OL-kvalifikation på Aarhusbugten. ”Det bliver en kæmpe begivenhed. Vi har i Aarhus satset målrettet på at tiltrække internationale kapsejladser. Aarhusbugten er en enestå-ende sejlsportsarena, som kun meget få steder i verden kan konkurrere med,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen, der selv er med i England.
Læs mere: http://www.baadmagasinet.dk

Faaborg: Tuco Marine holder igen åbent Hus og kræmmermarked.
Det sker lørdag 22. januar, hvor man kan se den nye Carbon3, der skal slå rekorder i år. Ud over at se hvad vi laver, er der mulighed for at få en snak om netop din båd med en af vores dygtige medarbejdere, vi har specialister inden for de fleste områder: Bådebyggere, snedkere, malere, smede og elektrikere. Under vores åbent Hus arrangement sælger vi en lang række dele, som vi har fået i overskud fra vores produktion. Dørene er åbne fra kl. 10.00 til 14.00 og vi byder på en lille forfriskning.
Læs mere: http://minbaad.dk

Piratskib er ved somalisk kyst
Piratskibet, hvor de to danske og fire filippinske søfolk angiveligt er om bord, befinder sig nu i somalisk farvand. Det oplyser Natos piratenhed i London. Ifølge Ritzaus oplysninger skulle det danske krigsskib Esbern Snare fortsat befinde sig i nærheden af piratskibet. Dermed er krigsskibet sejlet ind over 12 sømilegrænsen, der er forskellen på internationalt farvand og somalisk territorialfarvand. - For mere end et år siden tillod FN, at internationale flådestyrker i området kan sejle ind over denne territorialgrænse. Derfor er det oplagt, at det danske krigsskib er fulgt med ind, måske for at kunne give et efterretningsmæssigt billede af, hvad der sker, siger Lars Bangert Struwe, siger forsker ved center for Militære Studier Lars Bangert Struwe.
Læs mere: http://mja.dk

Mistænkte pirater skal videoafhøres
En anklager og en forsvarer mødes onsdag i København for at gennemføre en videotransmitteret afhøring af seks formodede somaliske pirater om bord på det danske krigsskib Esbern Snare i Adenbugten. De seks er varetægtsfængslet in absentia for forsøg på pirateri. De blev taget op af en helikopter fra deres båd og bragt om bord på Esbern Snare i Adenbugten ud for Somalia kort før nytår. Besætningen på handelsskibet Elly Mærsk havde fattet mistanke til båden, som angiveligt havde udstyr til pirateri om bord.
Læs mere: http://www.nordvestnyt.dk

 

20. januar 2011

En fiskekutter forliste i Nissum Bredning i nat
Der var to mænd i 60'erne ombord på kutteren, som var på vej hjem fra fiskeri i bredningen. - De bliver fanget i drivis inde fra fjorden. De er nødt til at prøve at sejle igennem det. Men det er så skarpt, at det skærer hul i siden på træ-kutteren, fortæller Lars Jakobsgård. Kutteren begyndte at tage vand ind, og den sank i løbet af to minutter. De to mænd ombord gik i redningsflåden, som de blev reddet fra. Kutteren står nu på bunden af bredningen med kun noget af masten stikkende op af vandet.
Læs mere: http://www.dr.dk

Ny beretning om Bianca 27-sejlads til Azoerne
Mens mange af os sikkert længes efter de tre s'er: sommer, sejlads og solskin, er den nyeste og fjerde beretning fra Frank Varsnæs i Bianca 27'eren DEN-414 Malu fra Svendborg lunende læsning. Frank fortæller levende om sin sejlads i den atlantiske øgruppe Azorerne og om sine oplevelser i land plus lidt om Bianca 27'eren som langtursbåd. I Franks velskrevne beretning hører vi bl. a. om et farvand med en aktiv, undersøisk vulkan og 20 hvalarter samt om et meget uvelkomment og arbejdskrævende besøg om bord. Læs fjerde del af beretningen om den eventyrlige sejlads - og genopfrisk de tre første kapitler med alle Franks dejlige billeder på: http://Bianca27.net


Hørsholm: Nej tak til cykeludlejning på havnen

Iværksætter Carina Mosbæk fra Hørsholm fik nej til at etablere cykeludlejning og salg af sammenfoldelige cykler på Rungsted Havn. Hørsholm Kommune begrundede afvisningen med, at virksomheden ikke var havnerelateret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. Alligevel undrer hun sig stadig over, at hun ikke kunne få lov til at drive sin forretning i Rungsted Havn. - Det var langt ude. Specielt med mit projekt, fordi det var møntet på turisme.
Læs mere: http://www.sn.dk

700.000 kroner til Hirtshals Havn
Et udviklingsprojekt mellem Hirtshals Havn, Hjørring Kommune og Nordsøen har søgt kommunens økonomiudvalg om en halv million kroner. Men til både overraskelse og tilfredshed fik de kastet 200.000 mere i kassen end ønsket. - De sættes i spil, fordi vi har en unik mulighed mellem Hirtshals Havn og nogle partnere, jeg endnu ikke kan afsløre, siger borgmester Arne Boelt. - Det er en satsning i forhold til at havnen blandt andet skal udbygges, og vil give afkast i Hirtshals, Hjørring og hele Vendsyssel. Blandt andet i forhold til øget arbejdskraft.
Læs mere: http://www.dr.dk

Afslag på støtte til havnene i Tejn og Svaneke
Kommunen får ingen penge fra fødevareministeriet til forbedringer af havnene i Svaneke og Tejn. Kommunen havde søgt støtte til en sikring og forbedring af Tejn Havn, og til en dækmole i Svaneke. Pengene findes i en pulje, der hedder Fiskerihavne og landingssteder, men ministeriet mener ikke at projekterne på de to havne kan komme ind under den hat.
Kilde: http://www.dr.dk

Nexø: Nautilus og Sputnik stukket til søs
I dag forsvandt de sidste spor fra raketten Tycho Brahe ud i horisonten i Nexø. Selve raketten er forlængst blevet sejlet tilbage til København, og tidligere i dag satte ubåden Nautilus og rampen til raketten også kurs mod hovedstaden. Raketbygger Peter Madsen var taknemmelig, da han i dag gik rundt på kajen, for en lokal slæbebådsskipper, Jesper Hansen fra Tejn, havde nemlig tilbudt at sejle hele herligheden hjem, kvit og frit.
Læs mere: http://www.tv2bornholm.dk

Australien: Brugte lolitadukke som båd og måtte reddes
Et ungt australsk par besluttede forleden at teste en lufttæt lolitadukkes evner, da de begav sig ud på en besynderlig udflugt på Yarra River i Victoria, Australien. Det skriver aolnews.com. Den 19-årige kvinde og en jævnaldrende mand brugte den flydende sexdukke som båd, da kvinden mistede grebet om lolita'en i den hårde strøm. Det lykkedes heldigvis den unge kvinde at gribe fat om en gren, og hendes kæreste råbte i mellemtiden så højt efter hjælp, at en forbipasserende på bredden opfattede panikken og slog alarm.
Læs mere: http://www.bt.dk

Korsør Havn: Skib har fået støjforbud
Skibet Lindø 222 på Korsør Havn har fået forbud mod at tænde motorerne, da støjen fra skibet er for høj. For få uger siden fik støjskibet allerede den første advarsel, da der blev foretaget støjmålinger. Støjen skulle dæmpes. Siden er skibet blevet flyttet længere ind i havnen. Men støjen er stadig den samme. Efter nye målinger har Slagelse Kommune taget konsekvensen og bedt Lindø 222's ejere, Lindøværftet, om at slukke motorerne. Det skulle være trådt i kraft mandag. Tilsyneladende er intet sket. Lindøværftet forsvarer sig med, at en ny generator skal hejses ombord fredag.
Læs mere: http://www.tv2east.dk

Brandfolk stadig på Odense Havn
Selvom det snart er to døgn siden, der gik ild i gasflaskerne på virksomheden Air Liquide på havnen i Odense, har brandvæsnet ikke helt forladt bygningen og virksomheden er fortsat afspærret. Hver anden time måler brandfolkene temperaturen i gasflaskene for at sikre sig, at gassen ikke bryder i brand igen, oplyser vagtchefen ved Fyns Politi. Temperaturen i reststofferne efter branden kan nemlig stige af sig selv.
Læs mere: http://www.dr.dk

Sådan fortøjer du sikkert
Vinterstorme kan komme med fuld styrke, og så er det rart at vide, at båden bliver på sin plads. Åge Wee har nogen tips, som gør fortøjning af båden sikker, og som samtidig sparer dig for problemer med molerne: Fortøjr altid som om det var dårligt vejr. En kort tamp i bov og agter, og et spring (langsgående fortøjning) er som regel nok, men to spring kan være nødvendigt, for at forhindre bevægelse i længderetningen. I områder med tidevand bevæger flydebroer sig op og ned, så her skal der fortøjes nogenlunde stramt. For meget slæk på linerne, kan medføre slidskader på båd og mole. Fortøjning til fast mole skal derimod gøres med rimelig slæk på linerne, så båden kan arbejde op og ned i takt med tidevandet.
Læs flere råd om fortøjring: http://minbaad.dk

Sejler til messe i Düsseldorf
71 ton luksusmotorbåd kom sejlende på Rhinen og taget på land ikke langt fra den tyske messe. Den største yacht under bådudstillingen Boot i Düsseldorf bliver Sunseeker 88. Ikke lige en båd man uden udfordringer transporterer over land til Düsseldorf der ligger over 200 km fra havet. I stedet blev motorbåden til 4,3 mio. euro sejlet til byen langs Rhinen og taget på land af en travelift. Det gav dog også nogle udfordringer, dels fordi Rhinen er gået over sine bredder og fordi Sunseekeren er knap 27 meter lang. Boot Düsseldorf afholdes fra den 22.-30. januar.
Se billeder: http://www.baadmagasinet.dk

Wellness rejser i den tyrkiske skærgård
Helle arrangerer wellness rejser i den tyrkiske skærgård ombord på en dejlig træbåd, der sejler rundt i skærgården blandt 12 utroligt smukke øer langs med kysten. Der er rig lejlighed til at nyde havet, de smukke bjerge, den frodige natur og de helt vidun-derlige solnedgange. Ombord på båden er der en afslappet stemning, og foruden Helle hjælper kaptajnen, kokken, skibsdrengen og to behandlere med til at gæsterne får en uforglemmelig oplevelse.
Læs mere: http://www.nordjyskeugeaviser.dk

EU's havmøllepark vokser
Havmøllerne skyder op i Europa de næste ti år. Det giver gode muligheder for dansk industri, der er søstærk. Ritzau skriver i dag, at der hvert år fra nu af og til 2020 i snit bliver rejst 3.750 megawatt vindmøller på havet i EU. Det svarer til en årlig markedsværdi på 75 milliarder kroner. Det er handlingsplaner som alle EU's lande har leveret der er lagt til grund for vurderingen. Dermed er der udsigt til at vindmøller på havet stiger med rekordfart.
Læs mere: http://www.bornholmstidende.dk


Anholt: Klar bane for kæmpe havmøllepark
Vejen er banet for opførelsen af Danmarks største havmøllepark ved Anholt. Klima- og energiminister Lykke Friis (V) har godkendt opførelsen det anlæg, der skal føre strømmen i land fra Anholt havmøllepark, som snart bliver landets største. Dermed kan Energinet.dk gå i gang med anlægget, der slutter den kommende havmøllepark til det eksisterende elnet. Anlægget skal stå klar til drift 1. august 2012, mens selve havmølleparken skal bygges af Dong Energy i perioden 2012-2013. "Med dette anlæg får vi mulighed for at forsyne 400.000 danske elforbrugere med vedvarende energi fra vindkraft.
Læs mere: http://epn.dk

Aabenraa: Pæle skal redde fiskeliv
41 pæle skal redde fiskenes liv i Aabenraa Kommune. Tre sportsfiskerforeninger i området har taget initiativ til at afmærke fredningszonerne i det Aabenraaske vand, som det første sted i Danmark. Pæle med tydelig skiltning skal fjerne al tvivl om, hvor og hvornår, man må fiske. - Det er godt for lystfiskeren, for han slipper for at blive taget af fiskerikontrollen. Men det er også godt for havørredbestanden, som forhåbentligt bliver større, mener formanden for Sportsfiskerforeningen Aabenraa, Kim Andersen.
Læs mere: http://www.dr.dk

Skrotter 30 år gammelt skib
Dannebrog Rederi skrotter nu sit næstældste ro/ro skib, det 30 år gamle Charlottenborg. Skibet er solgt til en indisk køber for næsten 8 millioner dollar, hvilket svarer til en skrotpris på 513 dollar per LDT (light displacement tonnage = light weight, er vægten af skrog, maskineri, udrustning og andre nødvendige dele for skibets drift, men med tomt lastrum og tomme bunkersrum eller -tanke / Benjamin). Rederiet købte angivelig Charlottenborg og et søsterskib for 18 millioner dollar af den franske Demas Gruppe i 2005 for 18 millioner dollar.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Pirater: Læserbrev af Morten Stub Jørgensen, ex langfartssømand i 35 år
Personligt har jeg flere gange været udsat for overfald/røveri/tyveri på danske skibe i handelsflåden. Heldigvis uden tab af menneskeliv, men ikke uden at det kan påvirke folk psykisk. Der er sikkert mange, der tænker, at det er synd for de stakkels søfolk, der bliver udsat for overfald på havet, det er en erhvervsrisiko. Men hvor mange tænker over, at stort set alt i samfundet er afhængig af skibsfart? Lige fra råstoffer til de færdige produkter, fødevarer mm. Ingen skibe, ingen materialer til industrien, ingen brændstoffer o.s.v. o.s.v. Ja, filosofer bare videre. Derfor må og skal det være en international pligt at bekæmpe alt pirateri med hård hånd uden humanistiske hensyn. Grove ord, men det er desværre nok nødvendigt, før det tager overhånd.
Kilde: http://www.bornholmstidende.dk

Kammerat forsøgte at redde skibbrudne (1)
En ven af de to fiskere, som omkom i et skibsforlis, hørte ulykken over radioen. Efter Anders Nymann Jensen havde hørt en af de to fiskere melde skibsbruddet over VHF-radioen, sejlede han mod ulykkesstedet, hvor han fik øje på den yngste fisker i vandet. Hans kutter lyste på den 43-årige fisker, indtil redningshelikopteren samlede ham op. ”Jeg kom hen på siden af fragtskibet og kunne se, at der sad to mand på en lodslejder og holdt fast på et lig. Det var sønnen. På et tidspunkt, hvor de to har siddet og holdt fast i den omkomne fisker i 20 minutter, så måtte de to slippe ham enten på grund af kulde eller udmattelse,” fortæller Anders Nymann Jensen.
Læs mere: http://jp.dk

Fragtskib er tidligere kritiseret for sikkerhedsmangler (2)
Fragtskibet, som kolliderede med en dansk fiskerkutter natten til onsdag, har tidligere brudt sikkerhedsprocedurer i forbindelse med et grundstød. Vinga skulle dengang til Vejle med hvede, da fragtskibet stødte på grund ved et fyr på den svenske vestkyst. Fragtskibet havde fået en fejl i olietrykket, og styrmanden på broen fik ikke sænket farten eller kursen, før kaptajnen vågnede af larmen fra alarmen og løb ned i maskinrummet for at lave fuldt motorstop. Motorstoppet var ikke nok til at stoppe skibets fart, og Vinga stødte på grund med 10.5 knob. Efterfølgende kontaktede kaptajnen hverken Vessel Traffic Service i det nærliggende Södertälje, den svenske redningstjeneste eller vagthavende fartøjsinspektør hos Sjöfartsinspektionen, som ellers er et lovkrav.
Læs mere: http://www.dr.dk

Svensk skib mangler sort boks (3)
Efter nattens skibskollision mellem et svensk skib og en fiskekutter, hvor to fiskere omkom, har Søfartsstyrelsens opklaringsenhed sendt en person til Korsør, hvor det svenske skib nu ligger til havn. "Det er kun skibe over en vis størrelse, der lovpligtigt skal have en såkaldt VDR, der kan sammenlignes med flyets sorte boks. Og ifølge de oplysninger jeg har fået om skibet, så har den ikke en VDR. Men det er selvfølgelig noget, vi skal undersøge," siger Svend Karstensen, der er chef for Søfartsstyrelsens opklaringsenhed. Der er dog andre muligheder for Søfartsstyrelsens opklaringsenhed, når de skal klarlægge hændelsen. "Vi kan blandt andet bruge radiokommunikationen, og andet elektronisk data, som bliver gemt på skibet," fortsætter han.
Læs mere og se indslag: http://nyhederne.tv2.dk

Minister skal se på kutterforlis (4)
Forsvarsministeren kommer nu ind i sagen om de to fiskere fra Grenaa, der omkom i går nat, da deres kutter kolliderede med et svensk fragtskib. Det er Dansk Folkepartis beredskabsordfører, Hans Kristian Skibby fra Horsens, der mener, der gik for lang tid før Farvandsvæsenets redningsstation i Grenaa blev alarmeret, og han beder forsvarsministeren om en redegørelse. - For det virker ganske utilfredsstillende, at der går over en time fra alarmen til SOK kl. 23.40, og til man får aktiveret redningsstationen i Grenå kl. 00.50 . Den slags skal bare virke. Beredskabet svigtede groft, siger han. Allerede i går prøvede Søværnets Operative Kommando at finde en forklaring på den sene alarmering. Men forgæves.
Kilde: http://www.dr.dk

 

24. januar 2011

Fiskere i småbåde skal lære mere om sikkerhed
Søfartsstyrelsen bør overveje helt at forbyde personer, der ikke har gennemført et godkendt sikkerhedskursus, at arbejde som fiskere. Anbefalingen kommer fra Opklaringsenheden, som undersøger søulykker i danske farvande. Enheden har netop afsluttet undersøgelsen af en ulykke, der fandt sted sidste år i Nordsøen cirka 10 sømil ud for Hanstholm. Her faldt en 59-årig fisker over bord fra kutteren Ross-Dane og druknede. Manden var en erfaren fisker, som næsten hver weekend var på havet for at fiske. Men han havde ikke gennemført et sikkerhedskursus, som er godkendt af Søfartsstyrelsen. Det er lovligt, fordi han har har fisket i mere end to år.
Læs mere: http://www.dr.dk

Hou Havns kamp for at overleve er på vej til at lykkedes.
I efteråret var stemningen trykket. En nødvendig uddybning ville koste millioner, fordi slammet var giftigt og skulle deponeres. Det truede med at lukke havnen. Giften stammer fra bådejere, der bruger ulovlig bundmaling. Blot to både med ulovlig maling er nok til at gøre havneslammet giftigt. Men nye målinger, en kampagne som bådejere har bakket op og udsigt til kontrol fra myndighederne giver optimisme. For at det skal lykkedes, at få alle bådejere til at lade være med at bruge ulovlig maling, så bliver der holdt øje med dem, inden de i foråret sætter bådene i vandet.
Læs mere: http://www.dr.dk

København: Titanic sejler forbi Tivoli
Tivoli lægger lokaler til en international udstilling om Titanic. Den er indtil nu set af over en million. Mens krydstogsgæsterne begynder at ankomme til Danmark, slår Tivoli dørene op for en international udstilling om Titanic. Titanic-udstillingen kan opleves på H.C. Andersen Slottet i Tivoli fra den 10. april og året ud.
Læs mere: http://nordjyske.dk

Dubai: "Verden" er ved at synke i havet
Det blev lanceret som et af verdens nye vindundere, der skulle tiltrække berømtheder som Brad Pitt, Angelina Jolie og Rod Steward. En samling kunstige luksusøer ud for Dubais kyst, der samlet set skulle danne verdens syv kontinenter. Men nu viser det sig, at “Verden”, som projektet blev døbt, er ved at forsvinde i bølgerne. “Øerne er gradvist ved at synke tilbage i havet,” forklarede advokat Richard Wilmot-Smith QC under et retsmøde. Han repræsenterer selskabet Penguin Marine, der for år tilbage købte rettighederne til at sejle gæsterne rundt mellem de mange småøer.
Læs mere: http://epn.dk

Storstrømsbroen: Højtlydt tågehorn er overflødigt
Beboere på begge sider af Storstrømmen er godt trætte af at få forstyrret deres nattesøvn af tågehornet på Storstrømsbroen. Og hornet er et levn fra fortiden. I dag kan skibene sagtens finde vej i tågen. Hornet registrerer automatisk høj fugtighed og advarer skibe, så de ikke sejler ind i broen. Men ifølge Mogens Von Jessen, som er lods og bor i Sorø, er tågehornet i dag overflødigt. Det er et levn fra dengang styrmænd navigerede efter søkort. I dag, hvor næsten alle skibe er udstyret med GPS, er tågehornet ikke nødvendigt.
Læs mere: http://www.tv2east.dk

Storebælt: Fisker på torsketur fangede 100 kg
Normalt er det torsk eller fladfisk, man haler op i båden, når man fisker i Storebælt. Fisk var der dog ikke noget af for Sune Andersen, da han prøvede lykken på vandet lørdag d. 22 januar.
Hør hans fortælling her: http://www.dr.dk
Se billede af den sære bifangst: http://www.fangster.dk

Omø-fisker fik 130 cm kongeål i nettet
Fisker Finn Bentsen fra Omø om bord på NF93 alias hans fiskekutter Lissi gjorde store øjne tirsdag. Han fik en noget usædvanlig fangst i sit net under torskefiskeri. Fangsten var en kongeål - en hajtype - på intet mindre end 130 cm og ti kilo i urenset tilstand. Den 65-årige erhvervsfisker har før landet kongeål, men fortæller: - Jeg har tidligere fisket i Nordsøen, og da fangede vi af og til en gråhaj, som jeg kalder fisken. Men jeg har aldrig før fanget sådan en krabat i Storebælt, så mon ikke den er kommet lidt på afveje.
Læs mere: http://www.sn.dk

Skagen: Brand i kutter
Her til formiddag (21. jan) udbrød der brand i en kutter på Karstensens skibsværft i Skagen. Da Falck kom derud havde ejeren selv slukket branden med en vandslange. Kutteren var inde til reparation og under arbejdet var der gået ild i nogle klude med olie på. Ingen kom noget til, men et par elkabler blev brændt over, så nu er der blevet mere at reparere.
Kilde: http://www.tv2nord.dk

Juelsminde: Fandt frem til kajak-tyve
Flere tyvekoster fundet i et sommerhus i Pøt. I gårsdagens avis kunne vi fortælle, at tyveknægte i løbet af januar har været på besøg ved Bugten i Juelsminde. Her er der blevet stjålet to kajakker samt to pagajer til kajakker, to ophalervogne og et surfbræt. Det er lykkedes de lokale landbetjente, Steen Ibsen fra Juelsminde og Preben Duch fra Hedensted, sammen med de personer, der blev udsat for tyveriet, at finde frem til tyvene og de stjålne ting. Tyvene havde forsøgt at sælge de stjålne varer gennem Gul og Gratis, og derfor blev de snuppet.
Læs mere: http://www.vejleamtsfolkeblad.dk

Københavns 'Venedig' åbner bro for millioner
Den første vejbro i Københavns Havn i mere end 50 år forbinder to bydele. Den nye bro vil forbinde Teglholmen og kanalbyen Sluseholmen, de to nyudviklede boligområder, der er det bedste bud i hovedstaden på et havneområde, som minder om Venedig. Teglværksbroen er, ligesom Langebro og Knippelsbro, en oplukkelig klapbro, så skibe fortsat kan passere ind og ud af havnen.
Læs mere: http://ibyen.dk

Rønne Havn bundsikres
Hurtigfærges faste færgeleje er i fuld gang. Som det ses på foto, så er det store ståltrådsnet fyldt med sten, som lægges ned på bunden. "Leonora Christina"s waterjets er så kraftige, at de uden en form for beskyttelseslag ville spule bunden væk og kajanlæggene blive undermineret.
Kilde: http://www.bornholm.nu

Spøgelsesflåden i Chuuk-lagunen
Dette tropiske paradis er hjemsted for hundreder af vrag fra 2. verdenskrig. I to dage i 1944 regnede allierede bomber ned over Chuuk-lagunen og dens strande på Caroline Islands i det sydlige stillehav. Lagunen var under 2. verdenskrig hjemsted for den japanske flåde. Under bombardementet blev omkring 250 japanske fly ødelagt, og over halvtreds skibe blev sunket. Omkring 400 soldater mistede livet i blot et skib, da de blev fanget i skibets lastrum. Bombardementet blev senere kaldt det japanske Pearl Harbour. De fleste af vragene ligger idag, præcis hvor de gik til bunds i 1944. Mange af vragene er synlige selv fra overfladen af havene, hvilket gør lagunen til et nemt tilgængeligt dyk. Dog er det farligt at foretage vragdyk, grundet mange skarpe kanter og gamle kabler.
Læs mere: http://sondagsavisen.dk

Bisserup Havbrug i isens vold
Vinteren har kostet landets første økologiske havdambrug i Bisserup flere hundredetusinde kroner. Isen har flået burene op og sendt dem til havs uden fisk, der således har benyttet sig af muligheden for ubegrænset frisvømning. Så sent som i går blev de sidste fiskebure, og altså uden havørreder, fundet nord for Lolland. Men for Lars Birger Nielsen fra Bisserup Havbrug er sagen klar: - Det er slut med at dyrke havdambrug om vinteren.
Læs mere: http://www.dr.dk

Australien: Motorbåde og sejlbåde i hver sin havn er bedst
Det mener flere australske sejlere, som vi talte med i Sydney og Melbourne forleden. Skal Danmark efterligne? "Vi er jo jo en sejlklub og derfor skal vi ikke have motorbåde i havnen, det hører sig ikke til og sejlere har mere at tale sammen om, derfor syntes vi at havnen er bedst kun med sejlbåde," sagde Maria fra Cruising Yacht Club of Australien. I Melbourne fandt vi en ren motorbådshavn med eget klubhus, mens vi oplevede to havne, hvor der i den ene heller ikke var tilladt at have motorbåde.
Læs mere: http://minbaad.dk

Vejle Kunstmuseum: Hør om hvalen
Skelettet af den efterhånden berømte finhval ligger til offentligt skue på Vejle Kunstmuseum frem til 5. juni. Og nu er der så mulighed for at komme med på en lytter, når Økolariets naturvejleder, Steen Hedrup, fortæller om hvalen, der viste sig at være så gammel, at der formentlig er tale om en verdensrekord. Steen Hedrup fortæller første gang ved hvalen tirsdag d. 25. januar, og herefter på forskellige dage frem til slutningen af februar. Omvisningerne er gratis, når først man har betalt entre på museet, og man behøver ikke melde sig til på forhånd.
Læs mere: http://www.dr.dk

Hellerup Bibliotek: Glæden ved land i sigte
Den tidligere elev på Maglegårdsskolen, Camilla Aulkær Andersen, har skrevet en bog om en 12 måneders eventyrsejlads i en lille båd i Stillehavet. Onsdag i næste uge vender hun hjem til sit barndomsbibliotek i Hellerup for at fortælle om bogen og rejsen. I 2006 afbrød Camille Aulkær Andersen, der er opvokset i Hellerup, sine studier, tog et lån i banken og tilbragte et år i en lille sejlbåd på Stillehavet sammen med tre venner, hvor de sejlede fra ø til ø. Mandskabet nåede på de 12 måneder at besøge syv lande, det ene mere eksotisk end det andet.
Læs mere: http://gentofte.lokalavisen.dk


Struer/Lemvig: Lån vores båd for hjælp
Vi har forgæves forsøgt at sælge båden i 2 år, derfor søger vi nogen som har en interesse i både som kunne have interesse i at låne båden i weekender/ferier, imod at man kan give en hjælpende hånd med lidt vedligeholdelse/ombyggelse, båden er tolal renovert udenvedig, delvis indenvendig, så det vil være alm. slitage. Det skal derfor være en som har stor lidenskab for ældre både og som ved hvad de har med at gøre! Ligeledelse skal man have erfaring med sejlads. Vi er en "ung" familie på 4 der har haft båd i 10 år, vi er desværre ved at miste interessen for sejlerlivet, ønsker derfor at gå på land, forhåbentlig kun for en årrække mens børene er små! Hvis det har din interesse så skriv på mail ina00000@hotmail.com
Kilde: http://www.baadgalleri.dk

Adenbugten: Skød mod dansk skib i flere timer
Endnu et dansk skib er forsøgt kapret i nærheden af Adenbugten. Sørøvere åbner ild mod det 233 meter lange danske tankskib Torm Kristina fra rederiet Torm. Skibet var lastet med benzin. - Skibet var under beskydning i flere timer, og angrebet skete, inden skibet nåede ind i den sikre zone ved Adenbugten, siger Pia Loft. Angrebet foregik natten mellem onsdag og torsdag. Skibet med dets 23 mand store besætning undgik at blive kapret, men returnerede til en indisk havn.
Læs mere: http://www.dr.dk

Søfartens Ledere: Politi-indsats skal stoppe sørøverne
En politiindsats skal gøre det umuligt for Somalias sørøvere at fortsætte deres angreb, mener forening. Sørøvere ser ikke på nationalitetsflag, inden de border et fartøj. »De ser på, om de kan klare kapringen«, siger Fritz Ganzhorn, der er direktør i fagorganisationen Søfartens Ledere, som samler de danske skibsførere. Han tvivler på, at nationer, der vælger militære angreb på sørøverne, på den måde undgår at få handelsskibe angrebet af pirater. I stedet skal internationale love og regler bane vejen for, at sørøverne standses af en politimæssig indsats, foreslår Ganzhorn. Fredag morgen befriede sydkoreanske frømænd besætningen på et kapret fragtskib og dræbte otte sørøvere.
Læs mere: http://politiken.dk

Mærsk Line vil ikke have bevæbnede vagter
På torsdag skal Rederiforeningen diskutere, om der skal bevæbnede vagter med på de danske handelsskibe, der passerer Somalia. På nuværende tidspunkt er der uenighed i branchen om hvilken vej man skal følge. Hos skibsofficererne er man dog enige. Både navigatørerne og maskinmestrene er åbne for bevæbnede vagter i den danske handelsflåde. Rederiforeningen taler også for, men Mærsk taler imod.
Læs mere: http://www.dr.dk

Rederier overvejer krigsskibe nær pirater
Krigsskibe tættere ved Somalias kyst og en udvidelse af den "sikre zone" kan være vejen frem, siger rederier. Krigsskibe på patrulje tættere på Somalias kyst for at forhindre pirater i at sejle ud på deres kriminelle kapringer og angreb på handelsskibe. Det er en af de muligheder, som danske skibsredere ifølge Danmarks Rederiforening drøfter på torsdag.
Læs mere: http://www.sn.dk

 

25. januar 2011

Mindre skibe skal fortsat passe på isen
Selv om det er blevet tøvejr, og isen er på vej til at forsvinde i de danske farvande, kan det stadig være risikabelt for mindre skibe at sejle ud, før isen er helt væk. Derfor anbefaler SOK de mindre skibe at vente med at sejle ud, til farvandet er helt isfrit. Alternativt at være forberedt på de mulige farlige situationer. Særligt risikabelt er det for små skibe, der er bygget af træ og glasfiber, at sejle ud i isfyldt farvand. For selv om isen er aftagende, og det måske inde fra land ser ud som om, at havet er isfrit, kan der godt være is alligevel. Og det kan give problemer. For eksempel kan søkasserne, det vil sige kølevandsindtaget, blive stoppet til med is, hvorved maskinen kan overophede, så skipper er nødt til at slukke for maskinen. Men med en slukket maskine er skibet prisgivet havet og vil drive uden styring.
Læs mere om hvordan man kan forebygge farlige situationer: http://forsvaret.dk/SOK

Tejn Havn: Forlist fiskekutter bjærget
Mandag blev fiskekutteren ”To Kolde” bjærget, efter den sank juleaftens dag i Tejn Havn, og var årsag til en mindre forurening i havnen. Ifølge lokale har myndighederne intet gjort for at forhindre olieforureningen, og forureningen har angiveligt kostet fem svaner livet. Samtidig har der været en fæl lugt at diesel fra den sunkne båd.
Kilde: http://www.bornholm.nu

X-Yachts gjorde det igen
Jeg er meget overrasket og meget stolt, sagde X-Yachts Lars Jeppesen fra scenen, da han i går modtog bådindustriens Oscar, den eftertragtede European Yacht of the Year pris i kategorien Luxury Cruiser. Med prisen var det anden gang, at X-Yachts modtager prisen med en båd fra Xc-serien. Senest i 2009 vandt de med den dengang banebrydende Xc45. Mens X altså igen løb med prisen måtte Nordship tage til takke med hædrende omtale. - Lige nu er vi skuffede, det er klart. Omvendt er vi utrolig glade for den omtale vi har fået i de bedste magasiner om sejlsport og både i Europa. Jeg er samtidig glad for, at jeg har kunnet flytte på nogle fordomme hos journalisterne og dermed sejlerne generelt omkring, hvordan moderne dækssalon både kan sejle.
Læs mere: http://www.baadnyt.dk

Nyborg: Frygt for brand i 1000 ton beg
Det helt store beredskab blev sendt afsted, da der opstod frygt for brand ombord på skibet "Bitfjord" ved Avernakke i Nyborg. Beredskabet blev alarmeret lidt efter klokken 21 mandag aften, da der var meldinger om røg fra en pumpe ombord på skibet. En brand kunne få rigtigt store konsekvenser, for "Bitfjord" er lastet med 1000 ton beg, der er et restprodukt af tjære og dermed højst brandfarligt.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Jolle drevet i land ved Fynshav
Søværnets Operative Kommando måtte mandag bjærge en jolle, der drev i land på Als. Politiet formoder, at jollen er drevet til havs fra Nordals eller Aabenraa, men vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi tør ikke afvise, at der er sket en ulykke. - Vi undersøger, at en eller flere personer har været ude og sejle i jollen. Men umiddelbart tyder det på, at den blot er drevet til havs, siger vagtchefen. Politiet fandt et par sorte skindstøvler samt en colaflaske i jollen. Den er 10-12 fod og lavet af hvid glasfiber.
Kilde: http://jp.dk

Glemt alarm i Grenaa var en misforståelse
Det var en misforståelse mellem to afdelinger, der var skyld i, at Søværnet glemte at alarmere redningsbåden i Grenaa ved en drukneulykke i sidste uge, hvor to fiskere en far og søn fra Grenaa omkom, da deres kutter blev vædret af et svensk fragtskib. Nu oplyser Søværnets Operative Kommando i en redegørelse, at SOK i Aarhus gav ordre til et overvågningscenter om at alarmere redningsstationen i Grenaa, men ordren blev misforstået. Afdelingen troede, at SOK selv ville alarmere redningsstationen, og derfor gik der en time, inden fejlen blev opdaget. Og SOK vil nu overveje, hvordan man kan minimere risikoen for menneskelige fejl.
Kilde: http://www.dr.dk

Bogudgivelse: Flot minderune for skipper Frohn
Der fortælles lidenskabeligt og godt i en ny, stor bog, journalisten og vennen Bjarne Bekker har udgivet som mindebog over Fulton-skipperen, der døde 27. september 2010, 75 år gammel efter lang tids sygdom. Han arbejdede sammen med Mogens Frohn om bogen og fik fuld adgang til skipperens store personlige arkiv fra et langt liv. Siden er han også gået i gang med at etablere et egentligt museum for den legendariske Fulton-skipper. Bogen er flot, hamrende fuld af billeder og beretninger, private of offentlige, erindringer fra en masse mennesker, der kendte ham, og udklip og lange citater fra den presse, der både dyrkede ham og jagtede ham.
Læs mere: http://nordjyske.dk


Esbjerg: Havnen udbygges for en halv milliard

Esbjerg Havn investerer et tre-cifret millionbeløb i en udvidelse af havnen med 650.000 kvadratmeter og en kilometer nye kajer. Udvidelsen skyldes stærkt stigende efterspørgsel efter arealer til både skibstrafik og energiformål, oplyser havnedirektør Ole Ingrisch. Esbjerg Havn er i forvejen den arealmæssigt største i landet, og har i de senere år oplevet en markant stigning i udlejning af arealer. Derfor har havnens bestyrelse besluttet at etablere et helt nyt havneafsnit, Østhavnen, som omfatter de 650.000 kvadratmeter og ca. 1.000 løbende meter kaj.
Læs mere: http://www.dr.dk/Regioner/Esbjerg/Nyheder/Esbjerg/2011/01/24/164538.htm

Cuba: Tre mand og en kat reddet af krydstogtskib
Krydstogtpassager opfangede nødopkald fra skibbruden. Det lykkedes tre mænd og en enkelt kat at redde deres tre plus ni liv, efter at motoren på båden Wasafiri havde sat ud 12 sømil fra Cuba. Sejlerne fra Naples i Florida flød blot rundt i det oprørte hav, og de sendte et desperat nødopkald, som blev opfanget af en tilfældig krydstogtpassager på et Carnival Cruise-skib. Kaptajnen på Carnival Valor lagde straks kursen om og fandt hurtigt de skibbrudne, der blev bragt i sikkerhed.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk/ferie/udland/article1493392.ece

Uddybningsplaner i mange danske havne
De danske havne bliver dybere og kan dermed modtage større skibe i fremtiden. Det viser en ny oversigt over de større havnes planer for at uddybe bassiner og sejlrender i de kommende år. Faktisk bliver havnene i gennemsnit en halv meter dybere - fra 9,7 meter til 10,2 meter. Skibene bliver større og større, og det nødvendiggør uddybningerne, for havnene skal jo kunne modtage disse skibe.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk/?Id=9916

Matchracepigerne: Vi er oppe på hesten igen
Trine, Lærke og Ida, fortæller om to ugers træning på Mallorca med fokus på fysisk træning og sikkerhed efter deres ulykke på Øresund. Vi valgte at kickstarte den nye sæson med en intensiv træningsperiode på Mallorca med fokus på teknik og boathandling, men også på fysisk træning. Da vi ikke havde træner med på vandet, gjorde vi os selvfølgelig en del tanker om sikkerheden. Vi havde hver dag vores sikkerhedskit med ud i en vandtæt pose, der var bundet fast til masten. Kittet indeholdt intet mindre end: 2 røg blus, 4 røde nødblus, 4 hvide nødblus, 4 faldskærms raketter, 1 kniv, 1 lommelygte, 1 pakke med førstehjælps udstyr og 1 mobil i vandtæt pose
Læs mere: http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=107&cid=12881&1295938543

Sortmundet kutling kan koste færgeselskab millioner
Sortmundet kutling, Ribbegople og New Zealandsk Fladorm. Det er bare nogle få eksempler på de invasive arter, som er kommet med skibes ballastvand, og nu ødelægger levemiljøet for vores lokale dyr. Men det vil EU nu forsøge at forhindre ved at kræve, at alle skibe der sejler i udenlandsk farvand skal have installeret særlige pumper og renseudstyr.
Læs mere: http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2011/01/24/105549.htm


Vulkanudbrud kan have udløst masseudryddelse af havdyr
Voldsom masseudryddelse af havdyr, der skete for 250 millioner år siden, kan have sammenhæng med flyveaske, viser canadisk forskning. Dansk geolog finder studiet overbevisende. Omkring 90 procent af havets dyr og 70 procent af dyrene på landjorden uddøde for 250 millioner år siden. Forklaringen på den største uddøen nogensinde, som kaldes for udryddelsen på Perm Trias-grænsen, har længe været genstand for forskning. De canadiske geologer argumenterer for, at der opstod verdensomspændende iltsvind og forgiftning på havbunden. Dette var udløst af flyveaske, der blandt andet indeholdt kul, og som var opstået ved voldsomme vulkanudbrud i det nordlige Rusland.
Læs mere: http://videnskab.dk/content/dk/naturvidenskab/vulkanudbrud_kan_have_udlost_masseudryddelse

Tv: Specialstyrker angriber piratskib
Her angriber sydkoreanske specialstyrker et sydkoreansk fragtskib kapret af somaliske pirater. Det sydkoreanske forsvarsministerium har netop frigivet tv-optagelser af redningsaktionen fra fredag den 21. januar. Her lykkedes det specialstyrkerne at redde samtlige 21 gidsler om bord på skibet.’ 8 pirater blev dræbt mens 5 blev anholdt. Ifølge nyhedsbureauet AP har somaliske pirater netop nu kontrollen over 29 skibe og 703 gidsler. Deriblandt er det danske skib "Leopard" med to danske og fem filippinske søfolk.
Se TV indslag: http://jp.dk/jptv/nyheder/udland/article2315317.ece

Svensk rederi sejler med væbnede vagter
Et svensk rederi har besluttet, at dets skibe skal have væbnede vagter om bord til beskyttelse mod pirater. Det svenske rederi Stena Bulk tager konsekvensen af piratangreb i farvandet ved Somalia. Rederiet har besluttet at sejle med væbnede vagter. - Vi viger ikke for bortførere, afpressere eller andet, siger Ulf Ryder, direktør i Stena Bulk, til avisen Dagens Industri. Ifølge Ryder har to af rederiets skibe været udsat for piratangreb, men begge gange har russiske marinefartøjer jaget piraterne væk med helikoptere.
Læs mere: http://www.tv2lorry.dk/artikel/36704

FN foreslår en piratdomstol
En FN-rapport foreslår, at der nedsættes en piratdomstol, og at sikkerheden optrappes i de berørte farvande. Desuden foreslås det i rapporten, at krigsskibene i Det Indiske Ocean bør patruljere tættere på piraternes baser langs kysten, og at unge mennesker i Somalia skal tilbydes økonomiske incitamenter, så de ikke slutter sig til piraterne.
Læs mere: http://www.fyens.dk/article/1774830:Udland--FN-foreslaar-en-piratdomstol

 

26. januar 2011

Om at sejle "Tusindfryd" fra Læsø til Marstal
Det var sommer, og min far ringede og opfordrede mig ihærdigt til at se på en gammel båd på Den Blå Avis. Da det var før alt, hvad der hedder finanskrise, var det ganske simpelt at gå i banken og sige: - Hej! Jeg har godt nok en kassekredit, men kan I ikke låne mig 200.000 til en båd? Det ville banken godt, og sådan endte jeg som "bådbums" på "Tusindfryd", som jeg døbte skibet. Da det senere viste sig, at maskinen er kaput, og masten var rådden, var det eneste positive, at jeg ikke havde købt en træbåd. Faktisk viste skroget sig at være ganske fint.
Læs mere: http://www.nordjyskeugeaviser.dk

Fynshav: Her er den bortdrevne jolle
Den lille hvide jolle, der blev fundet i Lillebælt mandag, ligger i havnen i Fynshav med enden i vejret. - Vi har ingen indikation på, at der var nogen ombord. En fisker ville vel have iført sig de lædestøvler med skaft, der lå i båden. Det er ikke usædvanligt, at små fartøjer skruer sig løs af fortøjningen i isfyldt farvand, siger politichef, Preben Westh. Jollen kan være kommet langvejs fra, men Karl Henrik Nielsen mener, vindretningen tyder på, at ejermanden skal findes på Nordals eller langs Aabenraa Fjord. Har nogen kendskab til jollens herkomst bedes de kontakte politiet på telefon nummer 114.
Læs mere: http://www.jv.dk

Så er Nakskovs u-båd sat til salg
Nakskov Havn annoncerer u-båden til salg for 1.250.000 kroner - alt inklusive. Og det er uden tvivl mindre end krigsmaskinen kostede, da den blev bygget, selv om vi skal helt tilbage til 1953. Til gengæld er den russiske u- båd heller ikke slet så faretruende mere. Som bekendt kan den ikke dykke, men godt synke, og var det ikke for den 72 meter lange pram, den står på, ville den for længst have ligget på havnens bund.
Læs mere: http://www.folketidende.dk

Søskælv årsag til Hvidbjørnens forlis
Et sjældent naturfænomen i 1895 i Sydgrønland fik et dansk skib til at forlise. Sejlads på Grønland har til alle tider været et risikabelt forehavende. Utallige skibe er gået ned eller forsvundet ud for Sydgrønland. Således blev Kgl. Grønlandske Handels skruebark »Hvidbjørnen« indhentet og knust af storisen under en rejse med stykgods og passagerer den 12. april 1895 under dramatiske omstændigheder, da skibet havde søgt tilflugt i en fjord ved Nunarsuit under en sejlads fra København til Julianehåb. Kaptajn Hammer beskrev forliset i en grundig indberetning til sit rederi. Kladdehæftet fra 1895 med kaptajnens let læselige håndskrift er et familieklenodie.
Læs mere: http://pleasure.dk

International sejlsport på tv
Des TopNews - sejlsport fra den store verden. Denne gang bl.a. med Jules Verne Trophy, Key West Week og Barcelona World Race.
Se video: http://minbaad.dk

Isbjørn svømmede 687 km i træk
Isbjørne svømmer mellem fastland og havis i jagten på sæler. Men i takt med at isen smelter, er isbjørnene nødt til at svømme længere distancer med risiko for både eget helbred og deres eget afkom. "Vi er meget overraskede over isbjørnens lange svømmetur, der varede 232 timer. Vandet var kun mellem 2 og 6 grader. Og kulden samt den fysiske anstrengelse gjorde, at isbjørnen tabte 22 procent af sit kropsfedt." fortæller zoolog George M. Turner til BBC. Det er kritisk for en hunisbjørn at miste så meget kropsfedt, da det forsinker dyrets mulighed for at få en unge. Og fødes ungen senere end normalt på året, vil den også have sværere ved at overleve. Hunisbjørnen, der svømmede i ni dage, blev fulgt via et halsbånd monteret med gps og en temperaturmåler der sad under huden. Derved kunne forskerholdet præcist følge dens bevægelser i to måneder, hvor den søgte efter føde. Læs mere: http://jp.dk


Bornholms Marinedistrikt er lagt i graven

Det er 60 år siden, Bornholms Marinedistrikt blev etableret, og i dag blev marinedistriktet lagt i graven på Segen Kaserne som resultat af en ny struktur i Søværnets Operative Kommando. Det var derfor med en vis tristhed, at orlogskaptajn Frank Kiel Rasmussen tirsdag middag lukkede endegyldigt for Bornholms Marinedistrikt. det er ikke længere på Bornholm, at ansvaret for en redning til søs ligger. - Vi er ikke længere en maritim underredningscentral, og det er ikke længere os, der har ansvaret for en søredning. Det har været SOK i en årrække, men nu har man taget konsekvensen og skrevet det ned. - Langt hen ad vejen beskæftiger vi os med fuldstændigt det samme, konstaterer Frank Kiel Rasmussen. - Vi skal være ligeså meget på stikkerne, som vi altid har været. Vi skal hjælpe SOK med søredningsaktioner. Og det er jo os, der bedst kender stedet og os, der kender enhederne.
Læs mere: http://www.dr.dk

Fremtidens navigation demonstreres for første gang
Farvandsvæsenet og dets partnere udvikler et nyt dynamisk koncept for navigation, der vil øge sejladssikkerheden og sikre miljøet. En prototype, der har været undervejs i to år, demonstreres for første gang for en bredere offentlighed på en international konference på Oslobåden d. 31. januar -2. februar 2011
Det nye koncept, der kaldes for e-Navigation, opdaterer hele tiden styrmanden med de oplysninger, han skal have for at sejle sikkert. Han får f.eks. direkte besked, hvis et fyr ikke er tændt, en bøje ikke er på plads eller bølgerne når en vis højde. Systemet rummer også muligheder for, at skibe kan udveksle information om deres planlagte ruter, som mindsker risikoen for kollision mellem fartøjer og forbedrer muligheden for at forudse farlige situationer fra land.
"Vi regner med, at det nye dynamiske system bidrager til at undgå kollisioner, forlis og forurening. Det er en stor forbedring i forhold til i dag, hvor store erhvervsfartøjer såvel som mindre skibe udover søkortet må indhente information om vejr og navigationsadvarsler fra forskellige kilder. At have al information samlet ét sted øger sikkerheden" fortæller projektleder for e-Navigation Thomas Christensen.
Det nye system er siden efteråret 2010 blevet testet af skibe i Østersøen. Afprøvningen fokuserer især på Øresund, Gdansk-bugt og farvandet mellem Helsinki og Tallinn. Systemet er allerede installeret ombord på en række fartøjer, herunder selvfølgelig på Oslobåden, hvor konferencen afholdes. I dagene 31. januar - 2. februar vil flere af verdens førende eksperter inden for sejladssikkerhed og nye sikre former for navigation besøge Danmark og Norge, for at deltage i konferencen "e-Navigation Underway", som finder sted ombord på Oslobåden M/S Crown of Scandinavia. Den internationale konference er den foreløbige kulmination på det EU-støttede projekt "Efficient, Safe & Sustainable Traffic at Sea" som ledes af Farvandsvæsenet og omfatter 16 maritime myndigheder og universiteter i Estland, Finland, Norge, Polen og Sverige. Under konferencen vil ledende eksperter udveksle erfaringer fra test af tilsvarende systemer andre steder i Verden, ligesom deltagerne vil aflægge besøg på Oslofærgens kommandobro for at bese og teste systemet i praksis. Det er håbet, at projektet Efficient, Safe and Sustainable Traffic at Sea vil bidrage til at sætte nye standarder for fremtidens navigation, fx gennem FNs Søfartsorganisation IMO.
Farvandsvæsenet er en myndighed under Forsvarsministeriet som bl.a. har ansvar for sikkerheden i de danske farvande. Vores mission er at sikre sejladsen.
Yderligere oplysninger: http://www.e-navigation.net og http://www.efficiensea.org

Nyborg: Søfartstyrelsen skal godkende skib
Skibet ”Bitfjord”, der i går aftes skabte frygt for brand, skal nu inspireres af Søfartstyrelsen inden skibet kan sejle videre. Et skib, der er lastet med 1000 ton beg (Et restprodukt af tjære og dermed højst brandfarligt red.) er ikke det sjoveste at komme ombord på, siger Michael Hansen og tilføjer, at der blev sendt 13 mand ud til gårsdagens brand. Heldigvis endte branden ikke i en eksplosion, da den kraftige røgudvikling på skibet skyldtes en glødebrand i isoleringen omkring en pumpe. Pumpen var blot overophedet, og det lykkedes hurtigt for beredskabet at få kølet pumpen ned.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Mærsks dyreste skib klar
A. P. Møller-Mærsk har brugt mere end en milliard på skibet, der er klar til at producere olie. A.P. Møller ­ Mærsks dyreste skib nogen sinde, den flydende produktionsenhed (FPSO) Maersk Peregrino, er nu installeret og klar til at producere olie ud for Brasiliens kyst. Det oplyser selskabet i en meddelelse. Skibet kostede mere end 1 mia. dollar, og det er meningen, at det skal producere olie i de kommende 30 år.
Læs mere: http://finans.tv2.dk

 

27. januar 2011

Fynshav: To mænd fra Fyn tager færgen efter søredning
To yngre mænd fra Bøjden er reddet ind til Fynshav af redningsbåden fra Sønderborg Brand og Redning. De to mænd var taget på andejagt, da en bølge skyllede ind over motoren, der satte ud. Der blev slået alarm til Søværnets Operative Kommanda, og redningsbåden fra Sønderborg Brand og Redning blev alarmeret, da man kunne se, at strømmen førte den lille skydepram mod Als. Vinden var ret kraftig, og ifølge indsatsleder, Asbjørn Petersen drev båden en hel sømil, inden den blev fundet.
Læs mere: http://www.jv.dk

Ud af Barcelona World Race med brækket mast
«Foncia» med Michel Desjoyeaux og Francois Gabart meldte i går nat om mastebrud. Dermed er et af favoritholdene ude af dansen.
Læs mere: http://www.yachtingworld.com

Holbæk Havn: Skibsværfthal bliver til ungdomsklub
Der skal indrettes ungdomsklubcafé i den røde skibsværftshal på Holbæk Havn, skriver Venstrebladet. Skibsværftshallen på Holbæk Havn omdannes til ungdomsklubcafé. Nu vil kommunen forsøge at finde en løsning for de træskibsforeninger, der i dag har deres både i skibsværftet. Måske flytter deres aktiviteter til en tilstødende bygning.
Læs mere: http://www.nordvestnyt.dk

Bogenses eneste erhvervsfisker er tilbage
Brislingefiskeriet er blevet så rentabelt, at havnen i Bogense igen kan kalde sig en fiskerihavn Efter at have fisket i andre farvande i tre-fire år, er Bogenses eneste fuldtidsfisker nu tilbage i det nordfynske. Dermed kan havnen i Bogense igen kalde sig en fiskerihavn.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Ny centerkonsolbåd specielt designet til fiskeri
Jeanneau Cap Camarat 7.5 CC har en topfat på 46 knop, men er først og fremmest bygget til at være en solid båd for hobbyfiskeren. Båden har intergrerede stangholdere, og fiskedammen gør det muligt at holde fangsten frisk til man kommer i havn.
Læs mere: http://www.batmagasinet.no


Verdens største soldrevne skib i rekordforsøg

Katamaranen befinder sig netop nu i Stillehavet, efter at den store båd i sidste uge passerede Panama-kanalen fra Atlanterhavet. Skibet og besætningen om bord indledte missionen i Monaco, og det er planen, at skibet skal nå helt til Hong Kong og Singapore. Målet er samtidig at nå hele Jorden rundt på ca. 140 dage som det første skib nogensinde, der sejler rundt ved hjælp af solenergi. Fartøjet på 537 kvadratmeter ligner mest af alt en flyvende tallerken med støtteben.
Læs mere: http://jp.dk

Produktnyt: J/111 testet
Den nye J/111’er er med et godt dæklayout ideel for kapsejlads med fuld besætning eller two-handed, skriver Yachting World.
Se video af testsejlads: http://www.baadmagasinet.dk

Lorenzen: Værftfusioner presser brugtbådspriser - ny bådskat truer
Flere af de store bådproducenter i Europa går sammen og konsoliderer deres forretninger. Hvad betyder det for bådmarkedet og hvad sker der med prisen på brugte både. Det eneste der er sikkert – nye både bliver billigere, og brugtsbådsmarkedet bliver trængt. Og så kan vi risikere at danske politikerne indføre en ny bådskat…..
Læs mere: http://minbaad.dk

Østersøen skal i respirator
Østersøen kan få menneskelig hjælp med at trække vejret så dybt, så der igen kan komme ilt ned på bunden og dermed sikre liv i det iltfattige vand. Det viser forsøg, som Göteborgs Universitet har lavet udfor Uddevalla ved Sveriges vestkyst. Her har forskere med succes brugt en pumpe til at sende det iltrige overfladevand ned på bunden, hvorfra det så igen stiger op og ilter vandet hele vejen op. Og nu tror professor i oceanografi, Anders Stigebrandt ifølge Bohuslänningen og svenske Metro på, at forsøget kan bruges i stor skala i Østersøen.
Læs mere: http://www.dr.dk

Frankrig udvikler ubåds-atomkraftværker
Små atomkraftværker skal placeres på 100 meters vanddybde nær byer verden over. Undervandskraftværket har været to år undervejs, og målet er en produktionskapacitet på 100 megawatt. Selve atomkraftreaktoren er den samme som ses i atomkraftdrevne ubåde. Et typisk atomkraftværk på landjorden kan producere omkring 1.000 megawatt, nok til at forsyne storbyer med energi. Men der er efterspørgsel efter mindre og billigere reaktoranlæg til byområder med mindre velfungerende infrastruktur, mener de to selskaber bag FlexBlue. En af fordelene ved de havplacerede atomkraftværker er den lette adgang til køling. Og sikkerheden skal være på niveau med almindelige atomkraftværker.
Læs mere og se video: http://jp.dk

300 kilometer langt strømkabel fra Holland til Danmark
Fanøs klitter og Vadehavet ned mod Holland lyder ikke som noget, man bare kan grave i og lægge et 300 kilometer langt stærkstrømskabel ned i. Men det er ikke desto mindre, hvad virksomheden Energinet.dk har planer om at gøre. De står nemlig bag projektet med at etablere et helt nyt kabel, som skal koble strøm fra Holland og Danmark sammen. - Planen er, at kablet skal lede strøm fra vindmøller mellem Danmark og Holland, så mindre af vindmøllestrømmen går tabt, fortæller chefprojektleder i Energinet.dk, Poul-Jacob Vilhelmsen til dr.dk/esbjerg.
Læs mere: http://www.dr.dk

Ål forsvinder på stribe under jysk rejse
Hvad skal man gøre for at stoppe den dramatiske nedgang i den europæiske og danske ålebestand? Indføre et totalforbud mod fiskeri af ål i Danmark? Nej, siger anerkendt dansk åleforsker, der mener, at det vil gøre ålen til en museumsgenstand og få katastrofale konsekvenser på lang sigt. Sammen med andre forskere undersøger DTU- manden ålens adfærd på den meget lange rejse til Sargassohavet, hvor ålen gyder - og hvorfra de små ålelarver begynder deres rejse tilbage til de europæiske fjorde, floder, åer og søer. Men i stadig mindre og mindre omfang. En af undersøgelserne har fundet sted i Gudenåen og Randers fjord. Og resultaterne er dystre, men på sin vis ikke overraskende, mener Kim Aarestrup.
Læs mere: http://politiken.dk


Frederikshavn: Nu hugges Bjal Paamiut op
Efter omfattende forarbejde er det lykkedes Skagen Havn at få fjernet et smertensbarn. Nærmere bestemt det 30 år gamle krabbe-fiskefartøj Bjal Paamiut. For et par uger siden forlod fartøjet havnen på slæb efter bugserbåden Norsund. Det var på en sidste rejse med kurs mod Frederikshavn for ophugning. Efter længere tids stilstand og problemer med finansieringen, forlod de sidste besætningsmedlemmer skibet for cirka syv år siden. Siden har fartøjet ligget langs Coasterkaj som spøgelsesskib, det meste af tiden uden opsyn. Havnens ansatte har dog jævnligt været ombord for at udskifte fortøjninger, for at fjerne lækkende olietønder samt at tjekke for lækager.
Læs mere: http://www.nordjyskeugeaviser.dk

Fiskeriforening bakker op om sikkerhed
Et obligatorisk sikkerhedskursus for alle erhvervsfiskere er en god idé, men det kan ikke indføres uden protester. Det mener formanden for Hirtshals Fiskeriforening, Niels Christian Nielsen. Søfartsstyrelsen anbefaler, at alle erhvervsfiskere fremover skal have bestået et sikkerhedskursus, før de må begive sig ud i bølgerne. Det sker efter tidligere borgemester og regionsrådsmedlem Egon Pleidrup Poulsens druknedød er blevet undersøgt til bunds. - Det synes vi fra fiskeriforeningens side er en rigtig god idé, siger Niels Christian Nielsen. Han er dog overbevist om, at det vil få de ældre fiskere til at stejle, fordi der er kommet mange nye regler gennem de sidste år.
Kilde: http://www.dr.dk

Grønland: Sømænd ængstelige på grund af VHF-nedbrud
VHF radioer, mobil telefoner og KNR havde ingen forbindelser i går morges, og det er de ting som fangerne har brug for i hverdagen. Da der var kraftig vind i aftes, røg alle de nødvendige forbindelser. - Jeg har haft VHF-radio i mange år, og jeg kan ikke undvære den. Jeg skal være sikker på, at den er i orden, før jeg sejler ud. Jeg bliver i landet, når den ikke kan bruges, for det er den eneste der kan redde os, siger Karl Nielsen, der var forundret over, at VHF-radio og mobiltelefoner ikke havde forbindelse. Det satte tanker i gang hos ham.
Læs mere: http://knr.gl

Kaptajner og styrmænd bakker op om bevæbnede vagter
Danske kaptajner og styrmænd er klar til at lade bevæbnede vagter beskytte dem mod piratoverfald. Det siger Fritz Ganzhorn, direktør i den faglige organisation Søfartens Ledere. »Pirateriet har bredt sig så meget i omfang og intensitet, at bevæbnede vagter om bord helt klart er noget, der bør indgå i rederiernes værktøjskasse«. »Nogle skibe har måske ikke brug for det, men der er visse skibstyper, hvor bevæbnede vagter vil være en ekstra sikkerhed for besætningen.
Læs mere: http://politiken.dk

 

28. januar 2011

Galeon 385 HTS - lækkert design fra Polen
Skroget er baseret på 325 HT og er tegnet af det britiske designerfima Tony Castro. HT står for hard top (S-en for Sport) og betyder at båden også kan bruges i forlængelse af sejlersæsonen. Det er en båd, som er bekvem at være i når vejret er dårligt, men når solen skinner, er det nemt at slippe den ind i styresalonen gennem den store automatiske tagluge.
Læs mere: http://www.galeon.pl
Læs mere: http://www.batmagasinet.no

Tang-eventyr i Horsens Fjord
På Horsens Havn hører Europas eneste tang-producent til i form af firmaet Blue Food. Igennem de sidste tre år har de to ejere bag firmaet arbejdet på at kunne dyrke tang, og det er nu lykkedes dem. Vores reporter Kasper Thulstrup er taget en tur til Horsens for at høre om tangeventyret.
Læs mere og lyt til indslag: http://www.dr.dk

Luksusbåd til 15 millioner til Fredericia
En 57 fods luksus-sejlbåd fra svenske Najad bliver bogstaveligt talt en af de store oplevelser, når Fredericia Boat Show åbner dørene den sidste weekend i februar. Båden, som er erhvervet af en svensk køber for godt 15 millioner kroner, bliver det største og dyreste fartøj på Boat Show. "Den kommer direkte fra udstillingen i Düsseldorf, og det er første gang, Najad 570 præsenteres i Danmark, fortæller Ebbe Borg fra KMC Boats i Kolding, som er dansk importør af Najad.
Læs mere: http://www.vlr.dk

Læs mere: http://www.najad.com

Havet i Arktis har aldrig været varmere
Havet rundt om den norske øgruppe Svalbard har aldrig været så varmt, som det er nu. Det viser et studie, som fire forskere fra Universitetet i Tromsø (UiT) i Nordnorge har offentliggjort i det ny nummer af det videnskabelige tidsskrift Science. Marine sedimenter på havbunden vest for Svalbard viser, at temperaturen aldrig har været højere i de seneste 2000 år.
Læs mere: http://www.dr.dk

Det vrimler med hajer i Øresund
Øresund bugner af eksotiske fisk i disse uger, og en fisker fik 26 med i fangsten. Som det ofte er tilfældet på denne tid af året, så er bundvandet i Øresund stadig rimeligt lunt, og det kan være med til at lokke sjældne arter til farvandene omkring Nordøstsjælland. En fisker, som havde sat garn i Øresund udfor Hornbæk i sidste uge fik ikke færre end 26 hajer med i fangsten. Og det er ikke kun i Øresund, hajerne bider på. Lystfiskere i Kattegat ved Anholt kom hjem med ikke færre end 126 hajer efter en udflugt på havet i sidste uge. For det er ikke kun fiskegarn, hajerne går i. Fiskerne på Helsingørs lystfiskerkuttere hiver også med jævne mellemrum hajer op af Øresunds vande i disse uger. Hajerne lader sig nemlig gerne friste af en velvoksen torskepirk tæt på havbunden, fortæller Kristian Vedel.
Læs mere: http://jp.dk

Perth: Leonora Christina søsat
Bornholmerfærgens nye kæmpe hurtigfærge, Leonora Christina blev her i formiddag - australsk tid - søsat ud for Austal-værftet i Perth. - Vi startede med at rulle den ud på pieren klokken 6 om morgenen, og så gik det stille og roligt med at få den i vandet. Klokken 10:30 var den flydende, fortæller chefkaptajn i rederiet, Søren Schow, som var med til begivenheden. Han er meget tilfreds med at se færgen i sit rette element: - Det er meget bedre, end når hun står oppe på stolper. Det ser rigtig godt ud, men vi mangler stadig at få malet det sidste omkring skorstenen, siger Søren Schow.
Læs mere: http://www.dr.dk

Indonesien: 13 omkommet ved færgebrand
Mindst 13 mennesker omkom, da en brand brød ud på en indonesisk færge med over 400 passagerer om bord. Branden tvang mange passagerer til at springe ud i havet for at undgå flammerne, oplyser myndighederne. Han understreger, at over 400 blev reddet. Den udbrændte færge ligger nu tæt på kysten. Det indonesiske øhav består af over 17.000 øer, og der er stort behov for færgetrafikken, som imidlertid præges af dårlig sikkerhed.
Læs mere: http://politiken.dk

Krydser Ækvator efter kun 6 døgn
Banque Populaire V har nu været fem døgn undervejs og det er gået rigtig stærkt. Under 300 sømil mangler før maxi trimaranen krydser Ækvator. Godt 2900 sømil på kun fem døgn må siges at være temmelig imponerende. Den høje hastighed har også givet Banque Populaire V et forspring til indehaver af rekorden rundt om jorden, Goupama 3. Det længste forspring var på 285 sømil på tredjedagen, mens forspringet lige nu er skrumpet ind til 127 sømil.
Se video: http://www.baadmagasinet.dk

Norges største avis: Flere køber sejlbåde
Salget af de ekstreme luksusbåde går dårligt på Boot 2011 i Düsseldorf, men det blomstrer på sejlbådsmarkedet og blandt fritidsbåde med udenbordsmotor, skriver vg.no. "Trendene er klare. Sejl vokser. Det samme gør salget af styrhus-både med udenbordsmotor. Folk vil ha rimelige og miljøvennlige bådløsninger. Ikke luksus som det var for nogle år siden, siger ansvarlig redaktør i Norsk Maritimt forlag, som udgiver bladene Seilas og Båtliv, Ole Henrik Nissen Lie.
Læs mere: http://minbaad.dk

Storebælt: Sparer på sikkerheden
Selskabet bag Storebæltsforbindelsen vil ikke længere betale Forsvaret for at bemande et såkaldt afviser-fartøj. Storebælt mener, at risikoen er mindsket i takt med, at overvågningen fra land er blevet øget. Skibet har gjort forskel. En gang - i marts 2005 - gik det galt. En fuld styrmand på en coaster nåede at sejle ind i vestbroen, fordi en radaroperatør i VTS-centret ikke fik slået alarm. Det førte til nye procedurer og ændret bemanding i centret. I andre situationer har afviserfartøjet gjort en forskel. Et enkelt eksempel: Et siksakkende handelsskib med kurs mod broen var ikke til at råbe op på radioen. Afviserfartøjet blev sendt ud og fik med blåt blink og en hylende politisirene vækket besætningen.
Læs mere: http://www.tv2fyn.dk

Rederiforening til regering: Vi vil gerne hyre Frømandskorpset mod pirater
Danmarks Rederiforening bakker nu op om bevæbnede vagter på danske skibe, som sejler i det pirathærgede farvand mellem Somalia og Den Arabiske Halvø. Allerhelst vil rederierne have lov til at hyre frømandskorpset eller jægersoldaterne til piratbeskyttelse ud for Afrikas Horn. Men lader det sig ikke gøre, skal det i hvert fald være langt nemmere og hurtigere at få tilladelse til at få bevæbnede vagter ombord.
Læs mere: http://politiken.dk

Tre skibe har fået lov til at skyde med skarpt
Tre danske skibe har fornylig fået Justitsministeriets tilladelse til at sejle med bevæbnede vagter, oplyser DR Nyheder. Det sker efter et stigende antal kapringer i Det Indiske Ocean, hvor piraterne har optrappet deres aktiviteter de seneste måneder. Det sker bl.a ved at bruge allerede kaprede skibe som udgangspunkt for angrebene.
Læs mere: http://www.dr.dk

 

31. januar 2011

Michael Hestbæk skal hjælpe X-35-sejlere
Den tidligere europamester skal være coach for to besætninger før VM i Århus. Som tidligere europamester i X-35 ved Michael Hestbæk, hvad der skal til for at komme helt til tops. Og navnlig i X-35 klassen, hvor han endnu ikke har prøvet at tabe. Men hvad kan Michael Hestbæk tilføre de to teams? ”Jeg kan bidrage med mine erfaringer, navnlig omkring kommunikationen om bord. ”Skipper befinder sig bagest på båden og kan godt fornemme, hvordan båden sejler, men det kan være svært at sætte de rette ord på sine fornemmelser. Her kan jeg bidrage med noget. Jeg synes eksempelvis, at det er vigtigt at tale meget i billeder om bord”, siger han.
Læs mere: http://www.fyens.dk

Netværk af Bianca 27-sejlere fra hele tolv lande!
Senest tilkomne plet på B27-globusen er Grækenland. Denne Bianca 27 med byggenummeret 161 har fast havneplads i Lefkas. Det ligger på den græske vestkyst ud til Det joniske Hav. I alt er der godt 125 foto-registrerede Bianca 27'ere i bådlisten.
Bianca 27-hilsen fra Kay og Søren: http://Bianca27.net


Båd og bil går hånd i hånd

Bådens rette element er godt nok vand, men flere og flere både tilbringer en del tid på landevejene. Derfor er sejlere blevet en interessant målgruppe for bilproducenterne, og det kommer til udtryk under blandt andet Båtmässan i Göteborg den 5.-13. februar, hvor VW bliver officiel partner og selvfølgelig benytter lejligheden til at præsentere en VW med bådtrailer og på anden vis gøre sig attraktiv over for bådejerne. - Folk tænker praktisk. Det skyldes ikke mindst manglen på bådpladser. Samtidig har mange - inklusive mig selv - indset, at det et let at tage båden med på trailer. Det giver en frihed til hurtigt at kunne tage den med, præcis hvor man vil.
Læs mere: http://www.fyens.dk


København: Tivoli efterlyser Titanic-effekter

Den internationale udstilling om Titanic, verdens nok mest berømte skib, lægger til kaj i Tivoli fra 10. april. og året ud. - Min drøm er, at kunne vise billeder af alle de 14 danskere, der var ombord, siger presseansvarlig Torben Plank, som derfor efterlyser hjælp fra offentligheden. Men det er ikke blot billeder, han er interesseret i. - Vi efterlyser fotos, breve, avisartikler, ejendele og andet, der har relation til de danskere, der var ombord på skibet. Tanken er så, at de effekter kan blive en del af udstillingen, når den rykker ind i Tivoli. Samtidig kan vi tilbyde en gratis vurdering af effekterne, forklarer han.
Læs mere: http://ekstrabladet.dk

Hirtshals: Gråsælen Laura får unge - igen
For anden gang har gråsælen Laura i Nordsøen Oceanarium i Hirtshals fået en sælunge. Hun er den eneste af sin art, der har ynglet i et zoologisk anlæg. Sidste år blev gråsælen Laura kendt som den første gråsæl, der har født i et zoologisk anlæg, og nu har hun gjort det igen. En lille gråsæl med ulden pels er kommet til verden. Hirtshals Oceanarium åbner for gæster igen 1. februar, og så er der mulighed for at se den lille sælunge.
Læs mere: http://nordjyske.dk

Kerteminde Sejlklub får initativpris
Fornem hæder til med overrækkelsen af ”Årets Initativpris” under Sportslørdag i Odense. Kerteminde Sejlklub har cirka 450 medlemmer og har i det forgangne år blandt andet arrangere VM for den olympiske RS:X-klasse, hvor 250 deltagere, rigtige mange tilskuere og kronprins Frederik kiggede forbi Kerteminde. Udover RS:X VM arrangerede Kerteminde Sejlklub også Nordens største jollestævne, Sail Extreme, samt Big Boat Challenge for kølbåde.
Læs mere: http://www.baadmagasinet.dk

Carbon3 søger sejler til web-kommunikation
Team Carbon3 vil nu sikre holdets kommunikation på tværs af platforme som, skrevne medier, web, twitter og facebook. "Vi kan ikke tilbyde løn for arbejdet, men håber at kunne honorere arbejdet med mange fantastiske sejloplevelser sammen med trimaranen Carbon3 og holdet bag," siger Jonas Pedersen. Hos Team Carbon3 har man ikke lagt sig fast på profilen på personen, men tænker at en jollesejlende grafiker elev eller andre med professionelle kompetencer på området kunne passe ind i holdet på denne plads.
Læs mere: http://minbaad.dk
Carbon3's hjemmeside: http://www.carbon3.dk

Ålegræs elsker klimaforandringer i Arktis
Tangskove i det arktiske område forventes at vokse og det kan medføre ændringer i økosystemer. Klimaforandringer har allerede konsekvenser for den arktiske natur, siger forskere fra stor international klimakonference. Lys er den vigtigste forudsætning for algernes vækst, og når havisen skrumper, kommer der mere lys ned til planktonalgerne i vandet og de undersøiske tangskove på havets bund. En af de ændringer, forskerne forventer, er, at tangbælterne langs Grønlands kyst bliver bredere. Men hvad ændringerne i fødegrundlaget i det marine økosystem præcis kommer til at betyde, kan forskerne endnu ikke fastslå med sikkerhed.
Læs mere: http://videnskab.dk


Havets lydbilleder

Peter Teglberg Madsen, som er lektor ved Fysiologisk Institut på Aarhus Universitet, har fundet nogle interessante lyde frem fra sin egen professionelle lydbilledbog. Han supplerer de ejendommelige –og i et par tilfælde betagende- lydoplevelser med betragtninger over hvorfor mange havdyr lever i en lydverden. I programmet præsenterer han to pukkelhvaler – en med og en uden X-Faktor- en finhval, en lille familie af kaskelotter, en fløjtende delfin (der IKKE fløjter), et enormt kor af pistolrejer, en gryntende paddefisk og en sort trommefisk.
Læs mere og lyt til Natursyn: http://www.dr.dk

Grenaa: Søværn lader fiskere tjekke sikkerhed
Fiskerne i Grenaa har fået en invitation til at besøge Søværnets Operative Kommandos operationscenter, så de med deres egne øjne kan vurdere, om sikkerhedsprocedurerne er god nok. Invitationen kommer efter, at 2 fiskere fra Grenaa for nyligt døde i en skibskollission i Kattegat. De måtte ligge alt for længe i havet, fordi Søværnets Operative Kommando ikke fik sendt en redningsbåd afsted i tide.
Læs mere: http://www.dr.dk

Aabenraa: Påsat brand koster havn 16 millioner kroner
Aabenraa Havn står med en kæmpebet, efter havnens største bygning, kran- og lagerværkstedet, den 21. november sidste år blev udsat for en påsat brand, der hærgede i adskillige timer, skriver JydskeVestkysten.. Havnebestyrelsen har nu gjort de økonomiske konsekvenser op efter branden, og regningen lyder på et tocifret millionbeløb.
Læs mere: http://www.erhvervsbladet.dk

Esvagt har fokus på near miss
I rederiet Esvagt bruges near miss rapporteringen aktivt, og ifølge kaptajn Viggo Hvidberg, på Esvagt Alpha, er det verdens bedste og mest simple værktøj til forbedring af sikkerheden. Det skriver Søfartens Arbejdsmiljøråd i sit nyhedsbrev. Kaptajn Viggo Hvidberg har været i rederiet i 20 år, og han tøver ikke med at kalde near miss for ”verdens bedste og mest simple værktøj til forbedring af sikkerheden”. ”Når der sker ulykker, har der med stor sandsynlighed været anløb til hændelsen tidligere”, siger Jakob Moustgaard, der er kaptajn på Esvagt Beta.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Søfarende siger nej til bevæbnede vagter
De søfarendes organisationer CO–Søfart, Søværnets Konstabelforening og Dansk Metal, tager skarpt afstand fra forslag om, at der gives tilladelse til bevæbnede vagter ombord på danske skibe. ”Selvom de søfarendes sikkerhed er topprioritet for os, så mener vi ikke løsningen består i, at der sættes en flok bevæbnede paramilitære ombord på skibene – tværtimod”, siger formanden for Dansk Metals Maritime Afdeling, Ole Philipsen. ”Erfaringerne fra Irak taler for sig selv, og løsningen kunne derfor være en FNstyrke under kommando. Det er meget udansk, og strider imod vores retsopfattelse, at den udøvende magt på dansk territorium pludselig er et hold eks-marinesoldater fra USA”, siger formanden for Dansk Metals Maritime Afdeling.
Læs mere: http://maritimedanmark.dk

Skib og besætning sad fast i isen en måned
Der er tale om et fiskefartøj, som har 368 mennesker om bord. Allerede den 4. januar, kort efter, at skibet blev fanget af isen, sagde Ruslands premierminister, Vladimir Putin, at skibet ville være fri "inden for 24 timer". Men der skulle noget længere tid til, før de tre isbrydere og flere helikoptere fik skibet fri af ismasserne.
Læs mere: http://www.tv2fyn.dk

Esbern Snare redder søfolk fra pirater
To besætningsmedlemmer fra det kaprede handelsskib Beluga Nomination er blevet reddet om bord på det danske krigsskib Esbern Snare i Det Indiske Ocean. Det oplyser Søværnets Operative Kommando. Fredag eftermiddag fandt Esbern Snares helikopter redningsflåden midt i oceanet cirka 550 kilometer fra den afrikanske østkyst. Der blev affyret nødblus fra redningsflåden, hvor det var to meget lettede søfolk, der kunne tage imod hjælpen fra Esbern Snare.
Læs mere: http://www.dr.dk

Danskerne afviser landgang i Somalia
Kun hver tredje støtter forslag om at lade danske frømænd jage pirater på stranden i Somalia. Tanken om danske frømænd, der kravler i land ved Somalias kyst for at jage de pirater, som igen og igen kaprer danske skibe og bortfører sømænd, fik for nylig støtte fra flere partier på Christiansborg. Størst er opbakningen hos Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, hvor 40 pct. støtter en landgang, mens kun 28 pct. af oppositionens vælgere mener, at det er fornuftigt.
Læs mere: http://jp.dk

Første retssager mod pirater kan være på vej
Malaysia og Sydkorea har varetægtsfængslet 12 formodede pirater fra Somalia. Malaysia og Sydkorea kan meget vel blive de første lande til at føre retssager mod somaliere mistænkt for pirateri. I Sydkorea risikerer somalierne fængselsstraf for livstid, blandt andet fordi de angiveligt forsøgte at dræbe skibets kaptajn, skriver AP. Malaysia og Sydkorea har varetægtsfængslet 12 formodede pirater fra Somalia.
Læs mere: http://politiken.dk

 

Vælg en ny måned fra årbogen: Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December