Duelighedsbevis

Vil du lave en studiekreds?
Det er en god ide, at arbejde sammen med andre.

Hvis du kan samle en studiekreds af folk, som ønsker at tage duelighedsprøvens teoretiske del via en kombination af arbejde i studiekredsen og selvstudium hjemme ved computeren, kan I på en effektiv og gennemprøvet måde opnå de færdigheder der kræves ved hjælp af Duelighedsklubbens internetbaserede fjernkursus.

Hele kurset foregår via internettet, så den enkelte bestemmer selv hvornår han/hun vil på skolebænken, ligesom man selv er herre over, hvor hurtigt man vil gennemføre kurset, når bare dette sker inden for 1 år fra kursusstart.

I bestemmer selv, hvordan I vil arbejde i studiekredsen, men det er en god ide, at mødes nogle gange for, at overhøre hinanden i lektierne. Et godt udgangspunkt for arbejdet ved møderne i kredsen er et print af facitlisten, som I finder i kursusprogrammet.. Facitlisten indeholder både spørgsmål og svar, som dækker hele pensum.

Når du har læst om kursus, kan du
tilmelde din studiekreds her

Kursusforløbet.
Pensum er inddelt i 12 lektioner og man indleder hver lektion med at læse på lektien i sine bøger. Når man føler at man har nogenlunde fat i læsestoffet, går man i gang med at løse de opgaver der hører til lektionen.
Hvert opgavesæt afsluttes med en lille online-prøve, så du ved hvor du er i forhold til pensum.

Økonomi.
Studiekredslederen, som også er kredsens kontaktmand til Duelighedsklubben, indbetaler et studiekontingent på 995.- kr. plus ordinært kontingent på 295 kr. for hver enkel af de øvrige medlemmer af studiegruppen.
I kan udprinte en komplet lærebog med opgaver og facitliste fra studieprogrammet, eller læse direkte fra computerskærmen.

Det eneste I skal bruge af fysiske materialer for at studere hos os, er kort 100 Kattegat og rekvisitter til at arbejde i kortet (kurslineal eller lineal + trekant samt stikpasser, blyant og viskelæder) . Resten kan downloades når I er logget ind på studieprogrammet og udprintes eller gemmes på PC eller tablet.
Nogle lærerbøger anvender lokale søkort, men her i Duelighedsklubbens uddannelsesgruppe vil vi gerne lidt længere til havs, og foretrækker derfor kort 100 Kattegat, som også anvendes ved Yachtskipperuddannelserne. Med dette kort kommer vores studerende mere "ud at sejle" i opgaverne, og alle vores undervisningsmaterialer tager udgangspunkt i dette kort.

 

Du kan udprinte en komplet lærebog med opgaver og facitliste fra studieprogrammet, eller læse direkte fra din computerskærm.

 

 

 

Den teoretiske del af duelighedsprøven.
Når du har sat dig grundigt ind i pensum, skal du aflægge en teoretisk prøve på internettet, som er kontrolleret og godkendt af Søfartsstyrelsen. Det foregår her.

Den praktiske prøve.
Den praktiske prøve kan tages før eller efter den teoretiske prøve.
Du kan tage den praktiske prøve hos en valgfri prøveudbyder. Du finder dem på Søfartsstyrelsens hjemmeside.
Hvis du har speedbådskørekort, gælder dette for den praktiske prøve. Dog skal du efter den 1. oktober 2023 have en rigtig praktisk duelighedsprøve hvis du vil læse videre til Yachtskipper.

Er du i tvivl om noget?
Hvis du har spørgsmål vedr. kursus, kan du sende os en mail: admin@duelighed.dk

Og så, er der kun en ting tilbage at sige til dig :
VELKOMMEN TIL KURSUS !

Tilmeld din studiekreds her